featured

Bitcoin fiyatında balina etkisi: Son balina hareketliliği piyasada paniğe yol açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün erken saatlerde Lookonchain tarafından yayınlanan bir tweet’e göre, Bitcoin (BTC) yaklaşık %3’lük bir fiyat düşüşü yaşadı. Bu düşüş, bir balinanın Binance’e 1.750 BTC göndermesinin ardından gerçekleşti. Balina, dün akşam transfer sırasında 48 milyon dolar değerinde BTC’yi yatırmıştı.

Bitcoin fiyatında düşüş

Blockchain izleme şirketine göre, aynı balina 21 Nisan 2023 tarihinde, fiyatın yaklaşık %3 düştüğü beş saat öncesinde 5.791 Bitcoin gönderdi. Bu durumda, balinanın yeni yatırdığı varlıklarını kısa bir süre sonra satabileceği tahmin edilmişti.

Santiment’e göre, piyasa liderinin fiyatındaki bu son düşüş, yatırımcıların BTC’nin yakında 20.000 dolar ile 25.000 dolar aralığını yeniden ziyaret edeceği konusunda daha fazla endişelenmesine neden oldu. Blockchain istihbarat firması, son 24 saat içinde BTC’nin sosyal hakimiyetinin arttığını ve bu tür zincir dışı ölçümdeki artışların genellikle korkuya dayalı olduğunu belirtti.

Yazım sırasında BTC, CoinMarketCap’e göre hâlâ 27.000 dolar seviyesinin altında işlem görüyordu. Ancak, balina satışından bu yana bir miktar toparlandı ve son 24 saatte yalnızca %1,01 düşüş yaşadı. Önde gelen kripto para biriminin haftalık fiyat performansı ise +%2,82 ile pozitif kalmayı başardı.

Bitcoin’in fiyatındaki düşüş, 4 saatlik grafiğinde 9 EMA çizgisinin ve 20 EMA çizgisinin altına düşmesine neden oldu ve bu da iki EMA çizgisinin kesişmesine ve düşüş bayrağını tetiklemesine neden oldu. Bu düşüş sırasında BTC, 26.374 dolar seviyesine kadar geriledi, ancak 4 saatlik mumu toparlayarak 26.755 dolar seviyesindeki 26.5K dolar desteğinin üzerinde kapanmayı başardı.

O zamandan beri BTC’nin fiyatı mevcut seviyesine yükseldi ve 27.000 dolar seviyesini tekrar destek olarak kullanmayı hedefledi. Bu teyit, 4 saatlik grafikte RSI çizgisinin RSI SMA çizgisinin üzerine doğru yukarı yönlü bir kesişme yapmasıyla sağlanacaktır. Bu kesişme gerçekleşirse, BTC’nin önümüzdeki 24-48 saat içinde 27.800 dolara kadar tırmanması mümkün olabilir.

Öte yandan, Bitcoin’in bugünkü işlem seansını 27.000 dolar noktasının üzerinde kapatamaması yükseliş tezini geçersiz kılacaktır. Bu, BTC’nin fiyatının 26.755 dolar desteğini bir kez daha test etmesine neden olacak.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin