Bitcoin
Bullish trend of Bitcoin crypto currency in golden futuristic concept

Bitcoin fiyatı, nisan ayından bu yana ilk kez 30.000 doları aştı: Boğa geri mi dönüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı çarşamba günü 19 Nisan’dan bu yana ilk kez 30.000 doları aştı. TradingView’e göre fiyat son 24 saat içinde yüzde 6,5 artarak New York’ta saat 12:19’da 30.153 dolara yükseldi.

Fiyat hareketi, Federal Rezerv başkanı Jerome Powell’ın ödeme sabit paralarının para olduğunu ve merkez bankasının bunların ihracını onaylamada bir rol oynaması gerektiğini söylemesinden kısa bir süre sonra geldi.

Bu arada ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, dijital varlıkların temmuz ayında bir menkul kıymet statüsünden bir emtiaya geçmesi için daha net bir yol oluşturmayı amaçlayan yeni mevzuatı oylama yolunda görünüyordu.

Bitcoin fiyat atılımı

The Block verilerine göre, fiyattaki bu atılım aynı zamanda Bitcoin Network faaliyetlerinde 14 Haziran’da 385.000, 20 Haziran’da ise yüzde 13’lük bir artışla 435.000 işlemin gerçekleştiği bir haftalık artışın ardından geldi. Bu artış, varlık yöneticisi BlackRock’ın spot bitcoin ETF’si için başvuruda bulunmasıyla aynı zamana denk geliyor.

Kaynak: The Block Crypto

Solana ve Cardano dâhil diğer tokenlerin menkul kıymet olduğunu söyleyen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kripto borsaları Binance ve Coinbase’e karşı açılan davalarla ilişkilendirilebilecek olan Bitcoin hakimiyeti haziran ayı boyunca istikrarlı bir şekilde arttı.

The Block Crypto Data.

theblock

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin