featured
Bitcoin fiyatı nereye kadar yükselir

Bitcoin fiyatı nereye kadar yükselir ? BTC Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitkoin fiyatı, temelleri ve teknolojisinde önemli bir gelişme olmamasına rağmen son birkaç haftadır anormal şekilde artıyor. 2017 yılının ilk günlerinde 1.000 doların altındaydı ve bu gün 9.000 doların üzerinde. Teknik olarak zirveye yakın durumdayız. Birkaç gösterge, fiyatın gereğinden fazla genişletildiğini ve düzeltilmesi gerektiğini gösteriyor. Peki Bitcoin fiyatı nereye kadar yükselir ?

Teknik durumu yüksek zaman dilimlerinden analiz etmeye başlamak her zaman daha iyidir. Aylık grafik, uzun süreler için sürdürülemez olduğu parabolik bir şekle benzemektedir. Bollinger Bands, şamdanın bantların dışında başlayıp kapanamayacağını belirten önemli göstergelerden biridir. Şu anki şamdan, Kasım ayını temsil ediyor; BTC şemalarında şimdiye kadar görülen en büyük şamdan. En yüksek değeri 9100 $ ‘a yaklaşırken en düşük değeri 5400 $’ dır; ancak kapanması için birkaç gün daha gerekiyor. Bantlara göre, bir sonraki şamdan, bantların dışında açılıyor ve Bollinger Bands göstergesine uymak için fiyat artacak (10.000 ABD dolarının üzerine çıkacak) ya da üst banda dokunarak yönünü aşağıya çevirecek.

Haftalık grafik, fiyat yükseldiğinde, birkaç hafta süren bir konsolidasyon dönemine girdiğini, ancak mevcut boğa döngüsünün gerçekten konsolide edilmediğini göstermektedir. Buna ek olarak, RSI göstergesi, MACD göstergesi aşırı yayılmışken, aşırı alım koşuluna işaret ediyor. Haftalık grafik için Bollinger bantları, fiyatın konsolidasyon sürelerinin sonunda 20 dönemlik hareketli ortalamaya değmeye veya çok yakınına yaklaştığı durumlarda da yararlıdır.

Neden bunlardan bahsediyorum? Çünkü günümüzde birçok kişi boğa koşusunun (fiyat artışının) sonsuza dek devam edeceğini ve asla durmayacağını düşünüyor. Bu yüzden çoğu yeni üye, düşünmeden ve analiz etmeden BTC’yi satın almaya devam ediyor; sürekli artışı ve kar elde etmeyi bekliyor. Ayrıca, sosyal medya platformlarında BTC fiyatının 10.000 doları aşmasıyla ilgili sürekli propaganda var. Çoğu insan aç gözlü olduğunda korkarım çünkü fiyat artışlarının sonunda düzeltme oldukça kanlı olabilir ve özellikle de yeni gelenlerin kaybettiği paralardan dolayı panik ortamı oluşabilir. BTC’nin 5.000 doları gördüğünde, bunun sadece 2 hafta içinde 3.000 dolara gerilediği gibi, bir çok kez kripto para grafiklerinde bu düzelme gözlemlenmiştir.

Bitcoin fiyatı nereye kadar yükselir ?

Fiyat düzeltme konusundaki şu andaki tahminim birkaç göstergeye ve destek / direnç seviyelerine dayanıyor. Olası sağlam bir düşüşte 6.700 $ destek seviyesidir ve ancak panik satış dalgası olursa ve olumsuz haberler yayınlanır da daha da düşer ise 5000 $ güçlü destek seviyesi olur ve bu seviyenin tutunmasını ve fiyatın geri atlanması beklenebilir Öte yandan, tepe 10.000 dolara hatta onun üstünde olabilir. Bununla birlikte, tekniklere dayalı olarak bu seviyelerde satın almak çok risklidir.

Özetle, bu pazardaki ticarette duygularınıza dayalı hareket etmenizi sağlayan açgözlülüğe izin vermeyin, çünkü şu anki tabloda boğalar ve ayılar para kazanırken işi bilmeyenler para kaybedebilirler.

olacletimes

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin