Sıcak Gelişme: Bitcoin tekrar 8 bin doların altında! Piyasa kana bulandı
Sıcak Gelişme: Bitcoin tekrar 8 bin doların altında! Piyasa kana bulandı

Bitcoin fiyatı henüz yönünü bulamadı: Peki kurtuluş neye bağlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son eğiliminden beri yaklaşık 200 dolar düştü, ama kripto babası hala 4.000 dolarlık bir pozisyonda kalmayı sürdürüyor.

Bitcoin fiyatı, bir türlü yönünü belirleyemedi

Genel olarak, Bitcoin fiyatı için karışık bir zaman oldu. Para birimi, Şükran Günü’nden bu yana 3.000 dolar seviyesinde sıkışıp kaldıktan sonra hafta içinde 4.300 dolara yükseldi. Ancak daha sonra 30 Kasım 2018 Cuma günü yaklaşık 3.900 dolara düştü. O zamandan beri 200 dolar daha yükseldi ve 4.100 dolar seviyesine çıktı. Yazım sırasında ise %4,7 oranında artışla 4.179 dolardan işlem görüyor.

Bazı kripto para araştırmacıları, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaşabilmesinin çok uzun zaman alabileceğini iddia ediyorlar.  Bu süreçte bireysel yatırımcıların son 11 ayda en çok kaybedenler olduğu tahmin ediliyor. Bu yatırımcıların, öngörülebilir gelecekte kripto pazarına geri dönmeleri beklenmiyor. Bu, piyasada eski trader’ların çok az faaliyet göstereceği anlamına geliyor.

Bitcoin’in kurtuluşu kurumsal yatırımcılara bağlı

Sadece finansal olarak değil psikolojik olarak da kaybettiler. Sonuçta, bir yıldan az bir sürede 17.000 dolarlık bir düşüş, zihnin halledilmesi için zor olabilir. Bu yatırımcıların birçoğu (o sırada) kriptoya nispeten yeniydiler ve düşüşün şoku yakında bitmeyecek gibi görünüyor. Ayrıca, kripto piyasası pek çok yeni yatırımcının ilgisini çekmiyor gibi görünüyor. Kripto türü ölmeye devam ettikçe, birçok insan Bitcoin’i bir başarısızlık durumu olarak görüyor ve zamanlarını daha geleneksel yatırımlara harcamayı tercih ediyor.

Bitcoin ve teknoloji araştırmacısı Boris Hristov, Bitcoin’in yeniden kazanılmasının ve meşruiyetinin yeniden ilan edilmesinin tek yolunun, kurumsal yatırımcıların mekana dahil olması olduğunu söylüyor. Sorun şu ki, birçoğu kripto varlıkları ile oynamak için mali araçlara sahip değiller.

Bitcoin (BTC) yatırımcıları her şeyi kaybetmeye hazır olmalı

Sektörü olgunlaşmaya bir adım daha yaklaşıyor

Boris Hristov konuya yönelik şunları söylüyor:

Potansiyel adaylar, 600 milyar dolarlık bir AuM’e sahip olan makro fonlar, CTA’lar, alternatif stratejiler ve çok stratejili fonlar. Ayrı olarak, 2017 yılında tüm hedge fonları tarafından tutulan emtia varlıkları 300 milyar dolardı. AuM’nin yüzde 10’u. BTC başlangıçta bu kovaya düşebilir.

Mevcut durumların kasvetli görünmesine rağmen Hristov, Coinbase, Fidelity Investments ve Goldman Sachs gibi kurumsal yatırımcıların bu türden oynak bir pazara girmelerinin dığını vurguluyor.

“Bu (kurumsal) yatırımcılar piyasaya 50 milyar dolar verebilir mi?”

Ancak Boris Hristov, kurumların gücünün kripto paralar üzerinde herhangi bir etki oluşturmasının zaman alacağına inanıyor. Boris Hristov konuya yönelik şunları söylüyor:

Doğru, BTC çok sayıda yüzde 80 düzeltmeye katlandı ve bundan sonra kitlesel olarak geri geldi, bu da etkileyici. Bu sefer de aynı şeyi yapması için iyi bir şans var, ama her zaman yeni düzeltmelerle daha da zorlaşıyor… Bu (kurumsal) yatırımcılar piyasaya 50 milyar dolar verebilir mi? Yeni bir yüksekliğe gitmek için bu yeterli olabilir mi?

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin