Bitcoin fiyatı hangi koşullar altında yeni bir ralli başlatabilir?
Bitcoin fiyatı hangi koşullar altında yeni bir ralli başlatabilir?

Bitcoin fiyatı hangi koşullar altında yeni bir ralli başlatabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, bir sonraki hamlesi için likidite toplarken 19.000 dolar civarında konsolide ediliyor. Bu haftaki ticaret, İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi’nden (Fed) gelen faiz artırımlarıyla gölgelendi.

Fed başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğini yineleyerek faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. BoE biraz daha az katı önlemler açıklasa da, 50 baz puanlık artışla faiz oranlarını 14 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Yatırımcılar riskli varlıklardan kaçındıkça Bitcoin fiyatı ve kripto piyasası sıkıntı yaşıyor. Başka bir deyişle, BTC için 18.000 dolar civarında taban fiyat aranmasına rağmen ralli için yeterli talep yok.

Yatırımcılar Bitcoin fiyatından daha fazla kazanç elde edebilir mi?

Bitcoin boğalarının 19.000 dolarlık kritik seviyeyi savunmak gibi zorlu bir görevi var. Yukarı yönde, simetrik bir üçgen deseninin oluşumunu takiben bir kırılma görülüyor. Düşen üst trend çizgisi, satıcıların Bitcoin fiyatını düşürmeye hazır olmadığını gösteriyor. Bununla birlikte, modelin yükselen trend çizgisi, alıcıların pazardaki varlığını pekiştiriyor.

OBV göstergesinde gösterildiği gibi, düşük işlem hacmi konsolidasyon anlamına gelir ve üçgen kırılmalarla eş anlamlıdır. Aynı dört saatlik grafikteki MACD göstergesi olumlu bir görünüm sergiliyor. Bitcoin fiyatının üçgenin üzerindeki %10’luk kırılması, MACD ortalama çizgiye yaklaştıkça güç kazanacaktır. Pozitif bölgeye (ortalama çizgisinin üzerine) doğru hareket, BTC’nin iyimser sonucunu doğrulayacaktır.

BTCUSD price chart

IntoTheBlock’un (ITB) IOMAP zincir üstü modeli, aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi çelişkili bir görünüm sunar. Bitcoin fiyatı 20.915 dolar olan üçgen hedefine doğru yükselirken, daha önce 19.617 ila 20.156 dolar arasında kabaca 575.000 token alan 1.09 milyon adresten kaynaklanan ağır bir baskıyla karşılaşabilir.

Bitcoin IOMAP model

Bitcoin fiyatının 20.915 dolara yükselmek için öncelikle yeterli likiditeyi toplaması gerekiyor. Aksi takdirde, 20.000 doların üzerinde bir toparlanma, 14.000 dolara kadar olan kayıplara kadar boş bir hayal olarak kalacaktır.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin