Tüm gözler Fed’e çevrilmişken BTC, önemli desteği tutunmaya çalışıyor

Bitcoin fiyatı, bekleneni vermiyor: Bu sefer en kötü günlük kapanış yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıkların en değerlisi Bitcoin, bir türlü beklentileri karşılayamadı. 2022 yılının en kötü performans gösteren varlıkların başında yer alıyor. Dönem dönem yükseliş gösterse de genel trend yönünü hep aşağıya çevirdi. Bitcoin fiyatı bu sebeple diplerden kaçamadı.

Lider kripto para birimi, son iki yıl göz önüne alındığında en düşük günlük kapanışı gördü. 2021 yılının Kasım ayında nirvanaya ulaşan BTC, o günden bu yana kademeli geri çekilme yaşadı.

BTC, 18 Mayıs’ta önemli ölçüde düştü ve bu süreçte düşüş eğilimi gösteren bir mum çubuğu oluşturdu. Sonrasında ise fiyat, Aralık 2020’den bu yana en düşük seviye olan 28.660$ ile günlük kapanışa ulaştı.

Bitcoin fiyatı: Teknik görünüm

İki saatlik grafik, fiyatın 13 Mayıs’tan beri yükselen paralel bir kanalda işlem gördüğünü gösteriyor. Fiyat nihayet 18 Mayıs’ta kanaldan ayrıldı.

Kanaldaki kesintiden önce bir RSI arızası (yeşil çizgi) ve 50’nin altına bir düşüş (kırmızı simge) geldi. Bu tür RSI hareketleri genellikle fiyatta benzer bir düşüşten önce geliyor. 

Şu anda, Bitcoin fiyatı 0,5 Fib geri çekilme destek seviyesinde 28.500 dolardan sıçradı. Bir sonraki en yakın destek alanı 27.700 dolar.

Kırılmaya rağmen, harekete daha yakından bakıldığında, fiyatın bir yükseliş modeli olarak kabul edilen  alçalan bir kama içinde işlem görebileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, önceki destek alanından 29.300 dolardan dirençle de karşı karşıya kalıyor. Sonuç olarak, Bitcoin fiyatı potansiyel olarak yukarı doğru hareket etmeye başlaması için bu seviyeyi geçmesi gerekiyor.

Dalgalanan fiyat analizi

Fiyat azalan bir takoz içinde işlem görüyorsa, C dalgası (beyaz) tarafından belirtildiği gibi , Bitcoin bir bitiş köşegenini tamamlama sürecinde olabilir.

Eğer öyleyse, fiyat patlayacak ve başka bir düşüşten önce potansiyel olarak 32.900 dolara (siyah) ulaşacaktır. Ancak tüm bunları yapabilmesi için hacim ve istikrar sağlaması gerekecek.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin