featured

Bitcoin Fiyatı 7.500$, Kripto Paraların Toplam Piyasa Hacmi 200 Milyar$

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Olumlu yönde hareketli günler geçiren Bitcoin fiyatının 7.500 dolar bandını aşmasıyla birlikte kripto paraların toplam piyasa hacmi 200 milyar doların üzerine çıktı. Hal böyle olunca ”Bitcoin neden yükseliyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin, gün içerisinde 7.461$ seviyesi ile yeni bir rekora imza attı. Tüm zamanların en yüksek market hacmi ise 127.6 milyar dolar olarak kaydedildi.

Bitcoin’in 127 milyarın üzerine çıkan piyasa hacmi, kripto paraların toplam piyasa hacmine de yansıyarak 200 milyar doların üzerine çıkışına etki sağladı. Bitcoin’in, toplam piyasa hacmine oranı %60’ın üzerine çıktı.

bitcoin neden yükseliyor
coinmarketcap Bitcoin grafiği

Bitcoin’İn son 24 saatteki işlem hacmi ise 3.4 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, BTC’nin 4.2 milyar dolar olan günlük işlem hacmi rekoruna yaklaştı. 

Bitcoin neden yükseliyor?

Sayısı artık küçümsenmeyecek kadar fazla olan Bitcoin ve kripto para yatırımcıları için beklenen ve neredeyse doğal karşılanan bu fiyat artışı, birçok kesim için ise ” Bitcoin neden yükseliyor? ” sorusunu akla getiriyor.

Bu soruya genel bir cevap vermek gerekirse bu linkteki makaleyi okumanızı tavsiye ederim, ancak bu gün bitcoin neden yükseliyor sorusuna birkaç etken sıralayabiliriz:

İlk ve en önemlisi, bitcoin’in bilinirliği artık katlanarak artıyor, bu artış arz ve talebin büyümesine neden oluyor, büyüyen arz-talep ise doğrudan o ürünün yani BTC’nin değerlenmesini sağlıyor.

İkinci neden; Kripto para sektörünü doğrudan ilgilendiren herhangi bir negatif haberin bulunmaması…

Üçüncü neden;  Piyasa değerine göre Dünyanın en büyük döviz borsası işletmecisi olan CME Group’un bu yılın sonunda Bitcoin’in vadeli işlem sözleşmelerinin arzına başlayacağını duyurmuş olması.

Dördüncü neden; Hard-Fork yani, çatallanma ya da diğer adıyla bölünme… Bildiğiniz üzere Bitcoin ağ yapısında meydana gelen çatallanmalar, BTC Blockchain‘ini (blok zinciri) kullanarak belli bir blokta yol ayrımına gidilmesi ve ortaya yeni bir kripto para çıkması evresidir. Çatallanmanın Bitcoin kullanıcılarına en önemli etkisi, var olan BTC’leri kadar yeni çıkan kripto paraya da sahip olmalarıdır. Bitcoin Cash, Bitcore, Bitcoin Gold gibi.

Ard arda gelen bu çatallanmalar, kullanıcıların yeni kripto paralardan en üst seviyede yararlanmaları için ellerinde btc tutmalarına neden olur. Dolayısıyla klasik para birimlerinden BTC’ye ve diğer kripto paralardan (alt coinler) BTC’ye geçişler yaşanır. Bu durum, BTC’nin fiyat artışına en büyük etki sağlayan arz ve talebi doğurur.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin