bitcoin fiyatı 3500 dolar
Bitcoin fiyatı 3500 dolar seviyesine düşer mi?

Bitcoin fiyatı 3500 dolar seviyesine düşebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasına yön veren, major kripto para olan Bitcoin hakkında devamlı öngörüler ve analizler yapılmaktadır. Her yeni gelen haber, Bitcoin fiyatında ve bununla birlikte diğer kripto paralarda dalgalanmalara neden olmaktadır. Bunun yanında çeşitli indikatörler ve formasyonlar kullanılarak, Bitcoin ve diğer kripto paralar için teknik analiz çalışmalarını da yayınlamaya çalışıyoruz. Bu teknik analiz çalışmalarından birisi ise, teknik analist Chris Kimble tarafından yapıldı. Bu analize göre Kimble, Bitcoin fiyatı 3500 dolar seviyesini görebileceği yönünde.

Bitcoin fiyat hareketlerini inceleyen teknik analist Chris Kimble,  Bitcoin fiyatında yüzde 60’lık bir düşüşün olabileceğine dair bazı sebepler olduğundan bahsediyor.

Yukarıdaki grafikte, Bitcoin’in aylık ve haftalık fiyat hareketlerini gösteren tablolar bulunuyor. Sol grafikte bulunan Bitcoin aylık fiyat hareketlerine baktığımızda, fiyatın, son 5 yılın çoğunu yükselen kanalın içinde geçirdiğini görüyoruz (1). Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ise fiyatın,  kanalın üst bandını zorladığını gördük. Daha sonra ise üst bant direncini aşamayan Bitcoin fiyatı terse dönerek, büyük bir düzeltme yaşadı. (fiyatların düşüş trendine geçtiği nokta). Yükseliş kanalını aşamayan Bitcoin’in hızlı bir şekilde geri çekildiğine şahit olduk.

Geçtiğimiz aylar için haftalık grafiğe bakarsak, Bitcoin’in (2) ‘de oluşan destek çizgisinin düşme eğilimi gösterebilecek bir üçgen kombinasyonunu oluşturduğunu görüyoruz. Geçmiş dönem üçgen kombinasyonlarına göre ise bu tür bir kombinasyona giren varlıkların 3’te 2’sinde ise bir düşüş görülmektedir.

Ana Desteğin kırılması ile Bitcoin fiyatı 3500 dolar bölgesine kayabilir

Her iki tabloda incelenirse, fiyatların dip yaptığı noktaların birleşimiyle oluşan bir destek çizgisinin(2) oluştuğunu görebilirsiniz. Eğer bu destek çizgisi kırılırsa, (azalan üçgen kombinasyonu) fiyatın, 3500 dolara kadar gitme olasılığı yükselir.(3)

Üçgen kombinasyonunun gücü, son 5 yılda (2) ‘deki destek testinin Bitcoin için en önemli destek noktası olduğunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatında yükseliş bekleyen “Boğalar” ise, fiyatın kritik destek bölgesinde direnmesi ve desteği kırmayarak bu noktadan yükselmesini ümit ediyorlar.

etfdailynews

 

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin