Bitcoin fiyatı 1 ayda %30 değer kaybederken piyasa değeri 380 milyar dolar düştü

Enflasyon haberleri piyasaya korku salarken Bitcoin fiyatı 1 ayda %30 değer kaybetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı son 1 ayda %30 değer kaybederken piyasa değeri 380 milyar dolar düştü.

ABD’de 10 Aralık Cuma günü açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) istatistikleri, Kasım ayı enflasyonunun %6,8 ile 40 yılın en kötüsü olduğunu gösteriyor.

Çalışma Bakanlığı’na göre, enflasyon 1982’den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirerek ekonomik büyümeye kısıtlamalar getirdi ve halihazırda baskı altında olan Federal Rezerv’in risklerini artırdı.

Kasım ayına ait TÜFE verileri, hem kripto para birimi hem de geleneksel finans uzmanları tarafından hevesle bekleniyordu ve tahminler, yıllık bazda en az %6,7 ve hatta bazılarının %7’ye kadar çıkacağını tahmin ediyor. Sonunda, sonuçlar %6,8 ile tahminlerle büyük ölçüde uyumluydu. İlginç bir şekilde, TÜFE’nin en son enflasyon önlemleri, enflasyonu neredeyse 40 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

ABD enflasyon

Bitcoin’in piyasa değeri 380 milyar dolar düştü

Bitcoin fiyatı, 10 Kasım’da 68.622 dolardan işlem görüyordu ve kademeli olarak 48.199 dolara düşerek son 1 ayda %29.76’lık bir düşüş kaydetti. Ayrıca, varlığın sadece bir ay önce 1,29 trilyon dolarlık bir piyasası vardı ve şu anda 910 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip, bu da kabaca 380 milyar doların sadece geçtiğimiz 30 günde Bitcoin piyasasından çıktığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı

CoinMarketCap verilerine göre, enflasyon haberlerine yanıt olarak, Bitcoin fiyatı şu anda 48.199 dolarla, son 24 saatte %0.96 ve önceki yedi gün içinde %14,7 düşüşle işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı

Bitcoin fiyatı enflasyon haberinden sonra 50 bin doları test etti

Bitcoin fiyatı, enflasyon haberlerinin arkasından yukarı doğru ivme kazanmadan önce 10 Aralık’taki en düşük noktasında 47.627 dolar gibi düşük bir seviyede işlem görüyordu. Bununla birlikte, varlık 49.899 dolar gibi yüksek bir işlemden sonra piyasa değerinden 1.000 dolardan fazla kaybederek 10 dakika içinde aniden düştü.

Sonuçlarla ilgili olarak, Bitcoin savunucusu, girişimci ve yatırımcı Anthony Pompliano tweet attı:

Bitcoin, 40 yılın en yüksek enflasyonunun duyurulması üzerine toparlanıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin