featured

Bitcoin rallisi durmasına rağmen AVAX yükselişe devam ediyor! Piyasa yükselişe devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’de Super Bowl döneminde hafta sonu boyunca yayınlanan kripto şirketi reklamlarının ardından kripto para piyasasında bir ralli görülmüştü. Hafta başında kazançların artmasından sonra bugün ralli durdu. Yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, geçtiğimiz gün %12 oranında bir artışla en fazla kazanan kripto para birimlerinden bir tanesi oldu.

AVAX yatırımcılarını sevindirdi

Pazar günü AVAX fiyatı %13,5 oranında bir sıçrama yaptı. AVAX’ın bu sıçramasını SOL %11 oranında bir artışla takip ederek en çok kazananlardan bir tanesi oldu. Ancak bu yükseliş hareketleri Salı gününün başından itibaren yavaşladı. Bu hareket, toplam kripto piyasası değerine yaklaşık %6 oranında değer ekleyerek 2 trilyon doların üzerine çıkardı. Şimdi ise AVAX da dahil olmak üzere piyasa değerine göre en büyük kripto para birimlerinin çoğu direnç seviyelerinde işlem görüyor.

AVAX grafik

Son 24 saatte en büyük altcoin olan Ethereum %3 oranında yükseldi. ADA %2,1 oranında yükselirken  SOL, XRP ve Binance Smart Chain’in BNB’si %1,5 oranında değer kazandı. Bu yükseliş hareketlerini Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimlerin ortasında daha geniş Asya pazarlarındaki yükselişler izledi. Güney Kore’nin Kospi endeksi %2 yükselirken Hong Kong’un Hang Seng Endeksi ise %1,5 oranında artış kaydetti.

AVAX, Asya saatlerinin erken saatlerinde 94 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bununla birlikte, Ocak ayında kıramadığı 95 dolar seviyesindeki direnç noktası ile karşı karşıya. Göreceli güç endeksi (RSI) verileri yakında bir düzeltmenin gerçekleşebileceğini gösteriyor. RSI, fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü hesaplayan ve yatırımcıların trenddeki bir değişikliği tanımlamasına yardımcı olan bir fiyat grafiği göstergesidir.

Bitcoin kritik seviyenin üzerinde tutunmayı başardı

Bitcoin salı günü 44,000 dolar seviyesini aştı. Daha sonra ise bu seviyeyi korumayı başardı. Bununla birlikte bu hareket, düşük hacim sırasında meydana geldi. Bu da alım gücünün zayıf olduğunu gösteriyor. Bitcoin, 44,300 dolar ve 45,500 dolar seviyelerinde güçlü direnç noktalarıyla karşı karşıya.

Kripto para piyasasındaki en büyük coin’lerin dışında metaverse token’ları da çarşamba günü yükselmeye devam etti. Son 24 saatte Decentraland’ın MANA’sı %10,5, The Sandbox’ın SAND’ı %6 ve Axie Infinity’nin AXS’si ise %11 oranında artış kaydetti. Bu token’lar, genel olarak “metaverse” olarak adlandırılan ayrı sanal dünyalarda blockchain tabanlı oyunlar için kullanılır.

Gala Games’in GALA metaverse token’ları Salı günü %20 oranında bir rallinin ardından son 24 saat içinde de %2,8 oranında yükseldi. Bu hamle Gala Games’in bildirildiği gibi, fikri mülkiyet hakları satın alarak ve bir tema parkı inşa ederek oyun içi tekliflerini desteklemek için gelecek yıl içinde 5 milyar dolar dağıtacağını söylemesinin ardından geldi.

Yatırımcılar, kripto paralara yönelik genel görünümün küresel olarak varlık sınıfları için artan duyarlılığın ortasında yükselişini sürdürdüğünü söyledi.

Trovio Capital Management ticaret müdürü Will Hamilton, ABD enflasyon rakamlarına atıfta bulunarak CoinDesk’e gönderdiği bir e-postada bu durumu şu sözlerle ifade etti:

 Ocak ayındaki %7,5 TÜFE baskısını takiben güçlü bir toparlanmanın ardından kripto para birimleri geleneksel piyasalara paralel olarak geri çekildi.

Hamilton bu düşüncesine şu sözlerle ekleme yaptı:

Piyasa konsolide olurken, borsalardaki mevcut Bitcoin ve Ethereum arzında kalıcı bir düşüşe dikkat etmek önemlidir.

Ayrıca, borsalar tarafından tutulan stabilcoin arzında bir artış olduğunu ve bu da yatırımcıların satın alma fırsatlarını kaçırmamak için önümüzdeki aylarda hazır olduklarını belirtti.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin