featured

Bitcoin, ekim ayındaki durgunluğu ile dikkat çekiyor! Ancak gözden kaçırmamanız gereken bir durum var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü istihbarat platformu Santiment’in verilerine göre, piyasa lideri olan Bitcoin’in sıkıcı fiyat performansı son dört aya damgasını vurdu. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, BTC fiyatı 19,000 dolar ile 20,000 dolar arasında bulunan bölgede dalgalandı.

Dikkat çekici bir şekilde, en büyük kripto para birimi son birkaç hafta içinde giderek daha az volatil hale geldi. Glassnode yakın zamanda yayınlanan bir raporda, Bitcoin’in performansını daha geniş finansal piyasaların performansıyla karşılaştırdı. Bu konuda şu yorum yapıldı:

Son haftalarda merkez bankası faiz oranlarının, enflasyonun ve güçlü bir dolar performansının kasıp kavurmaya devam ettiği sürede hisse senedi; kredi ve forex piyasalarının tam aksine Bitcoin fiyatında alışılmadık derecede düşük bir volatilite görüldü.

Santiment’e göre volatilitedeki bu düşüş, BTC piyasasında “balina varlığının olmamasına” bağlanabilir. Santiment verilerine göre, 100,000 ve 1 milyon doları aşan BTC balina işlemlerinin sayısı da neredeyse iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bitcoin

Dibe yakın mıyız?

Bitcoin’in volatilitesindeki kalıcı bir düşüş, kısmen BTC piyasasında balina varlığının olmamasından kaynaklandı. Bu, yatırımcıların bir ayı piyasası tabanı oluşturma girişimlerini ifade etmeyi amaçladı. Varlığın borsalardaki arzına bir bakış bu pozisyonu destekledi.

Santiment’in verilerine göre, BTC’nin borsalardaki arzı son dört ayda %13 oranında bir düşüş yaşadı. Kripto para biriminin borsalardaki toplam arz yüzdesi, Haziran ve Ekim arasında %10,10’dan %8,72’ye düştü.

BTC’nin borsalardaki arzındaki düşüş, söz konusu dönemde varlık için satın alma baskısının arttığının bir göstergesiydi.

Bu normalde fiyat artışına yardımcı olsa da, daha geniş finansal piyasaların ezilmiş doğası, BTC fiyatının önemli ölçüde yükselmesini imkansız hâle getirdi.

Bitcoin’in borsalardaki arzındaki düşüş, son dört ay içinde satın alma baskısında bir ralliye işaret etmiş olsa da, varlığın Ortalama Dolar Yatırım Yaşına (MDIA) bir bakış, BTC ağının artan hareketsiz token deposu tarafından rahatsız edildiğini ortaya koydu.

Santiment’ten gelen veriler ayrıca BTC’nin MDIA’sının son dört ayda ağdaki durgunluğu gösteren uzun bir yükselişte olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte, piyasa liderinin önemli bir fiyat hareketi görmesi için MDIA’da bir düşüş gerekiyor. Bu, daha önce atıl durumdaki token’ların el değiştirmeye başladığı anlamına gelecektir.

Hatırlanması gereken bir ay

Bloomberg’e göre Ekim, tarihsel olarak BTC için iyi bir ay oldu.

Dolayısıyla, bir mola vermeyi uman yatırımcıların sevinecek bir şeyleri olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin