featured

Bitcoin, Dünya Tarihinin En Çok Kazandıranı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haftalardaki kripto para sektöründe yaşanan gelişmeler, hem sektörün piyasa değerinin hem de bu sektöre olan ilginin artmasına neden oluyor.




Kripto paraların atası olarak bilinen Bitcoin, 2009 yılında ilk üretilmeye başlandığında yalnızça 0.01$ kurundan işlem görmeye başlamış, kitleler tararından farkedilmesiyle birlikte ise yıllar içinde değeri yüzlerce dolar seviyesine ulaşmıştı. Son 1 yılda ise Bitcoinin ve kripto para sektörünün bilinirliğinin artması, her geçen gün artan arz-talep dengeleri ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanması gibi sebeplerden dolayı kur fiyatları hem daha stabil, hem öngörülebilir hem de istikrarlı artışa neden oldu.

Bitcoin’i bir çok kesim bir yatırım aracı olarak görmekte ve bu düşüncelerinde haksız da sayılmazlar. Bu durumu bir örnekle açıklamak gerekirse, bundan tam 8 yıl önce yani 2009 yılında 1Bitcoin 0.1$ kurundayken dahi 1,000$’lık Bitcoin almış olsaydınız, Btc Cüzdanınızda tam 10.000 Bitcoin olacaktı. Bu gün itibarıyla 10.000Btc’nin dolar olarak karşılığı 18Milyon250Bin$ yani, 64Milyon750binTürk Lirası. Dünya tarihinde 1000$’lık bir yatırım ile 18milyon$ kazandıran başka bir yatırım aracı olmasa gerek. Bu fırsatı değerlendiren birçok insan olduğu gibi, ön göremeyen ve değerlendiremeyen birçok insan da oldu. Yıllar önce 10.000Btc ile 2 pizza alan gençler gibi.

Bitcoin’e genel olarak baktığımızda, bir yatırım aracı olarak görmek mümkün. Düşük kurdan alıp, yüksek kurdan düzenli alıp satma yani TRADE yaparak sektörden ciddi gelirler elde edenlerin sayısı oldukça fazla.

İkinci olarak, Bitcoin’i bir dijital para olarak gören kitlenin sayısı da oldukça yüksek.

Son olarak, birçok ülkenin de bakış açısı bu yönde ki, Bitcoin’i bir para birimi olarak değil, ticarette kullanılabilen bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmekte.
Özellikle blokchain teknolojisi’nin faydalarını farkeden ülkeler, kurumlar ve kuruluşlar, her geçen gün kripto para sektörüne daha çok eğilmekte ve çeşitli anlaşmalar yapmaktalar. Artan bu arz-talep, kripto paraların daha çok bilinirliğinin artmasına ve Bitcoin’in başını çektiği dijital paraların değerlerinin artmasına neden olmakta.

Bu gün itibarıyla Bitcoin 1,826$ kuruna çıkarak yeni bir rekorla piyasa değerini neredeyse 30milyar$’a yükseltmiş durumda. Onu takip eden Ethereum 7.7Milyar$ piyasa hacmi ve 84$ kura sahip. Bitcoin ve Ethereum’u son zamanlarda özellikle Bankalarla yaptığı anlaşmalarla adını duyuran Ripple takip ediyor. Piyasa değeri 6.3Milyar$ ve 0,16$ kurundan işlem görmekte.

 

Tüm bilgiler haber kaynaklıdır. Yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz / Kripto Para Haber

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin