Bitcoin dolar karşısında 25K seviyesini görecek mi?

Bitcoin dolar karşısında 25K seviyesini görecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çıktığı günden bu yana piyasanın lideri olan Bitcoin, üstünlüğünü korumaya devam ediyor. Hatta bu üstünlük şubat ayından bu yana daha çok hissedildi. Bunun sebebi ise Bitcoin hakimiyetinin yüksek olması gösteriliyor. BTC.d baskınlığı yüzde 45 seviyesine kadar çıktı.

Bitcoin’in agresif davranması alternatif varlıkların ezilmesine neden oldu. Neredeyse 1 yıldır dominans 45’in üzerine çıkmamıştı. Fakat son günlerde agresif olan BTC/USD paritesi, piyasa hakimiyetini değiştirdi. Ancak piyasada öncelikle Bitcoin’in boy göstermesi sonradan altcoin partisini başlatabilir.

Lider kripto para biriminin bu denli hareket etmesiyle beraber 25.000 dolar beklentisini de ortaya çıkarıyor. Bugün açıklanacak olan enflasyon verisiyle birlikte geçtiğimiz ay görmüş olduğu 25K seviyesi yeniden gelebilir. Saat 15.30’da açıklanacak olan enflasyon ile volatilite yine yüksek olacak.

Bitcoin dolar karşısında üstünlüğünü kurdu mu?

ABD makamlarının başarısız olan Silikon Vadisi ve bankalarındaki mevduatların korunacağına dair güven verici sözlerinin ardından piyasa kızıştı. Kriptoyla ilgili birçok şirketin büyük kripto para birimleriyle birlikte hareket etmesine yol açtı. 

Sorunlu USDC stablecoin, hükümetin Silicon Valley Bank ve Signature’ı devralmasının ardından Federal Rezerv ve Hazine tarafından yetkilendirilen borç verenlerin hızlı nakde erişimindeki artışın ardından ralli yaptı.

Biden yönetimi, aynı zamanda vergi mükellefi olan mudilerin banka mevduatlarından alınan harçlar yoluyla FDIC’yi dolaylı olarak finanse etmesine rağmen, herhangi bir vergi mükellefi fonunun kullanılacağını reddetti.

Sonrasında ise, yıl sonuna kadar 50 baz puanlık faiz indirimlerinin fiyatlanmasıyla artık faiz artırımına son verilmesi en olası senaryo olarak kabul ediliyor. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda Bitcoin dolar karşısında yeniden hız kazanarak bir ralli gerçekleştirebilir. Ancak piyasa gereği riskin her zaman olduğunu bilmekte fayda var.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin