Ünlü yatırımcılar uyardı: Bitcoin dip seviyesi bu olacak!
Ünlü yatırımcılar uyardı: Bitcoin dip seviyesi bu olacak!

Ünlü yatırımcılar uyardı: Bitcoin dip seviyesi bu olacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mobius Capital Partners’ın deneyimli bir yatırımcısı ve kurucu ortağı olan Mark Mobius, Bitcoin fiyatındaki yüksek oynaklığın ortasında düşüşü satın almaya karşı uyardı. Financial News tarafından aktarıldığına göre, kripto para piyasasındaki bir erime, BTC fiyatını yakın gelecekte 10.000 dolara kadar düşürebilir.

Bitcoin fiyatı son birkaç gün içinde 30.000 dolar civarında seyrediyor ve üç gün içinde %25 aralığında büyük kayıplar yaşadı. Terra’nın UST stabilcoin’inin yakın zamanda çöküşü, BTC ve altcoinlerin çoğunluğu dahil olmak üzere piyasalar üzerinde yıkıcı bir etkiye sahipti.

Varlık fiyatının dibe vurup vurmadığı konusunda yaygın bir tartışma olsa da, Cuma günü 30.000 doları aştı. Yüksek oynaklık, Bitcoin fiyat düşüşü ve olası oluşumu hakkında tartışmalara yol açıyor.

Bitcoin dibinde uyarılar

Euro Pacific Capital Inc.’in CEO’su ve baş küresel stratejisti Peter Schiff de daha derin bir alt seviye konusunda uyarmıştı. Kısa süre önce yatırımcıları bir tweet’te uyardı:

“Bitcoin’in 30 bin doların üzerindeki rallisinin dibin geldiğini gösterdiğini düşünme hatasına düşmeyin. Muhtemelen bu alan artık destek değil, dirençtir. Yeni destek çok daha aşağıda.”

Altının güçlü bir savunucusu olan Shiff, bu yıl Ocak ayında Bitcoin’in panik satışını öngörmüştü. Bitcoin fiyatı 30.000 doların altına düştüğünde pazarın panik satış aşamasına gireceğini tahmin etti.

‘Aşırı’ kripto korkusu

Bu arada, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi Cuma günü 10 değerini kaydettikten sonra Cumartesi günü 9’luk bir ‘aşırı korku’ seviyesine düştü. CoinMarketCap’e göre, yazım sırasında Bitcoin fiyatı 29.475.57 dolardan işlem görüyor. Mevcut fiyat, geçen haftaki yaklaşık 40.000 dolarlık BTC fiyat seviyelerine yakın değil.

Michaël van de Poppe gibi tanınmış yatırımcılar, 32.500 doları test ederse BTC fiyatının 34.000 dolar seviyesini geri alabileceğine inanıyor. 32.500 doların üzerinde bir yükseliş olasılığı, birkaç yükseliş faktörü tarafından gösteriliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin