Bitcoin 40 bin doların altına geri düştü! Çöküşün olası nedenleri
Bitcoin 40 bin doların altına geri düştü! Çöküşün olası nedenleri

Bitcoin 40 bin doların altına geri düştü! Çöküşün olası nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası bir kez daha düşüşe geçti. Bu, Bitcoin’in 33 bin dolarlık düşük bir seviyeden 45 dolar seviyesindeki bir yüksekliğe ulaşmayı başardığı bir önceki yeşil haftanın ardından geldi. Öte yandan, BTC fiyatları bir dönüş yaptı ve mevcut 38 bin dolarlık fiyatına geri döndü. Bitcoin neden düşüşte ve en önemlisi, kripto ayı piyasasına hangi faktörler katkıda bulundu?

Bitcoin fiyat hareketi

Bitcoin yatırımcıları, fiyatların 33 bin gibi düşük bir seviyeden 45 bin dolar fiyatına kadar yükseldiğini görmekten heyecan duydular. Bitcoin için bir sonraki hedef kesinlikle 50 bin dolardaki psikolojik seviyeydi. Öte yandan, bu gerçekleşmedi. BTC fiyatı, 40 bin dolarlık etiketi kırmayı başarana kadar tekrar yavaş yavaş düşmeye başladı.

Tesadüfen, mevcut 38 bin dolarlık fiyat, aşağıdaki grafikte görülen güçlü yeşil destek alanı arasında yer alıyor. Bu alan daha önce mevcut bir desteğe dönüştürülmüş bir dirençti. Genellikle fiyatlar bu alanlarda aynı kalıpları tekrarlama eğilimindedir.

Bitcoin 40 bin doların altına geri düştü! Çöküşün olası nedenleri

Bitcoin neden düşüyor?

Alım satım faaliyetlerinde bulunurken, bazen piyasaların belirli bir sebep olmaksızın yükselip alçaldığını hatırlamak önemlidir. İşin doğası bu, yükselişler ve düşüşler her zaman piyasaları şekillendirmeye devam eder. Kripto paralar için, Bitcoin fiyatlarındaki durgunluğa katkıda bulunan ve ardından Ether ve Stellar gibi tüm altcoinlere yayılan açık faktörler var.

1. Düşük işlem hacimleri

Çoğu kripto borsası rekor düzeyde düşük işlem hacimlerine sahip. Bu gerçek, satın alma gücü piyasalarda azaldığı için genellikle daha düşük fiyat seviyelerini öngörür. Genellikle alıcılar, dayanak varlıkların fiyatlarını yükseltmekten sorumludur. Bu durumda, Bitcoin satın alacak yeterli insan bulunmuyor.

2. Stable coinler rekora koşuyor

Kripto yatırımcıları işlemlerini tasfiye ettiklerinde, genellikle USDT veya USDC gibi sabit paralara dönerler. Kripto borsaları, kullanıcıların kripto satın almak veya satmak için geleneksel para birimlerini yatırmalarını ve bunları sabit paralara dönüştürmelerini ister. 130 Milyar doları aşan birleşik bir piyasa değeri ile en büyük kriptolar arasında 3. ve 5. sırada yer alan 2 stabil coin USDT ve USDC’dir. Bu stabil coinler hızla büyüyor gibi görünüyor ve kripto yatırımcıların kenarda oturarak fiyatların iyileşmesini beklediğini gösteriyor.

3. Avrupa’daki sorunlar

Evet, jeopolitik, fiyatları büyük ölçüde etkiler. Sınırlarda Rusya/Ukrayna potansiyel çatışması hakkında birçok görüşme var. Bu olay, potansiyel olarak savaşa sürüklenecekleri için Avrupa’daki tüm ülkeleri etkiledi. AB vatandaşları endişe duyduklarından yatırımlarını azalttı. Dolayısıyla daha düşük kripto alımları gerçekleşti ve bu da daha düşük fiyatlara neden oldu.

Ek olarak, Ukraynalıların kripto para birimi havalesi şeklinde yardım aldığı hakkında görüşmeler yapıldı. Kripto para birimlerini aldıklarında, bu fonlardan yararlanmak için sahiplerinin bunları geleneksel para birimleri ve nakit karşılığında satması gerekecek. Bu gerçek aynı zamanda daha düşük kripto fiyatlarına da katkıda bulunuyor.

Sonuç

Bitcoin fiyatında ve hatta diğer altcoinlerde herhangi bir iyileşme görmemiz günler veya haftalar alabilir. Önümüzdeki hafta, fiyatların düşmeye devam edip etmeyeceğini veya Bitcoin fiyatının tekrar 40 bini geçip geçmeyeceğini belirlemek için çok önemli olacak. Şimdilik bekleyip olacakları görmek iyi bir fikir olabilir.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin