Borsalarda Bitcoin çıkışı yaşanırken 44.500 seviyesi yeniden test edildi

Bitcoin çöküşü devam ediyor! Peki neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto dünyası 2022’nin ilk kanlı haftasını yaşıyor. Yılın ilk haftasının son günlerine gelirken piyasa tamamen kırmızıya büründü. Toparlanmanın halen gözükmediği Bitcoin ve türevleri düşüşe dur diyebilecek mi? Dün akşam başlayan düşüş sarmalı ikinci gününde de etkisini gösteriyor. Bitcoin çöküşü küresel anlamda piyasaları zorluyor. 

Kripto piyasası, 2022’de ilk büyük tasfiye olayına sahne oldu. Kripto piyasasının çoğu çift haneli rakamlarda kana bulandı. BTC için yeniden 42 bin dolar yolu gözüktü. Son ayların en büyük çöküşlerinden birine imza atıldı. Bitcoin’in yanı sıra, Ether 3.500 dolarlık desteği kaybetti.

Liq varlıkları

Piyasanın kan gölüne döndüğü ortamda tasfiye işlemleri ise dikkat çekti. Genel market, piyasa değerinden 300 milyar dolar silerken, kaldıraçlı pozisyonlar nasibini almayı unutmadı. Tasfiyenin çoğunu Bitcoin yaşarken, onu Ethereum ve Solana takip etti.

Bitcoin çöküşü büyük tasfiyeye neden oldu

Bitcoin çöküşü büyük tasfiyeye neden oldu

Yatırımcıların çoğu yine kaldıraçlı işlemlerde tasfiye edildi. Binlerce kişinin portföyü saniyeler içinde sıfırlandı. Tasfiyenin yatırımcılara maliyeti ise son 24 saat içinde yaklaşık 900 milyon dolar oldu. Yani parayı yine kasa kazandı. Liq edilen pozisyonlar ise Long’lar oldu. Tasfiye işlemlerinde Bitcoin yine başı çekti.

Bitcoin çöküşü ile birlikte tasfiyede BTC 330 milyon dolarla başı çekti. İkinci sırada 223 milyon dolarla Ethereum, üçüncü sırada ise 20 milyon dolarla Solana yer aldı. Son 1 saatlik Long/Short pozisyonlarında ise kafa kafaya bir durum söz konusu. Ancak  Short’ların biraz daha baskın olduğunu söyleyebiliriz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin