Bitcoin bu ülkede yüzde 36 daha pahalı satılıyor
Bitcoin bu ülkede yüzde 36 daha pahalı satılıyor

Bitcoin bu ülkede yüzde 36 daha pahalı satılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nijerya bankalarının kripto borsalarına hizmet vermesine yönelik son yasağın ardından, Bitcoin’in ülkedeki fiyatı kontrolden çıktı.

Bitcoin daha pahalı

Nijerya Merkez Bankası’nın tüm düzenlenmiş finans kurumlarının ülkedeki kripto para borsalarına hizmet vermesini yasaklamasından bu yana yaklaşık 11 gün geçti. Sert cezalar riski altında kalan tüm banka ve kurumlar, kripto ile ilgili firmaların hesaplarını derhal kapatmaya yönlendirildi.

Tartışmalı hareketin ardından, Google Trends’den alınan en son verilere göre Nijerya’da Bitcoin’e (BTC) olan kamu ilgisi diğer ülkeleri geride bırakmaya devam ediyor. Bitcoin’in fiyatı yazının yazıldığı an itibariyle %36’lık daha yüksek bir fiyattan işlem görüyor.

Buna göre 51.314 dolarlık ortalama spot piyasa fiyatına kıyasla Bitcoin Nijerya’da 71.150 dolarlık bir fiyat etiketine dönüşüyor.

Bitcoin yasağı

Nijerya’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, merkez bankası yasağının sonuçlarını gerekçe göstererek, geçen hafta kripto firmaları için planlanan düzenleyici korumalı alanı durdurdu.

Nijerya senatörü Sani Musa, 11 Şubat’taki Senato genel kurulunda, Bitcoin’in ulusal itibari para birimi olan naira için önemli bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Nijerya’daki kripto para birimi temsilcileri, Nijerya Merkez Bankası’nın kripto şirketlerine bankacılık hizmetlerini yasaklamasının ardından hassas bir iklime atıfta bulunarak Bitcoin’in daha fazla fiyattan satılması hakkında yorum yapmayı reddettiler.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin