featured

Bitcoin’in oynaklığı tüm zamanların en düşük seviyelerine yaklaşıyor! BTC bir kopuş için hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022’nin ilk yarısında önemli fiyat dalgalanmaları yaşadıktan sonra Bitcoin’in değeri, varlığın vadesine katkıda bulunmak için çok ihtiyaç duyulan istikrarı buluyor gibi görünüyor. Piyasa liderinin fiyat 19,000 dolar ile 20,000 dolar aralığında konsolide olurken fiyat, tarihsel olarak en düşük volatilite seviyelerine yaklaştı.

Kripto yatırımcısı ve analisti olan Livercoin’in verilerine göre, özellikle 21 Ekim itibariyle Bitcoin oynaklığı mevcut aralıkta haftalarca süren fiyat istikrarından sonra neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesindeydi.

Bitcoin grafik

Yatırımcılara göre, mevcut seviyelerden önce Bitcoin iki yılın en düşük volatilitesine ulaşmıştı. Özellikle, düşük volatilitenin ortaya çıkmasıyla birlikte BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse %70’lik bir düzeltme yaptı. Varlık, yüksek enflasyon ve faiz oranı artışları ile karakterize edilen hâkim makroekonomik faktörler sebebiyle ağır darbe aldı.

Bitcoin’in düşük oynaklığının tetikleyicileri

BTC tarafından bastırılan oynaklığın, düşük yatırımcı faiz sıralaması yüksek olan çeşitli faktörlerin bir sonucu olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle daha önce, yatırımcıların BTC token’larını borsalardan çıkardıklarını ve bir noktada değerin tek bir günde 40,572 BTC’ye ulaştığı belirtilmişti.

Bu durumda eğilim, yatırımcıların olası bir ralliyi beklemeleri sebebiyle ‘HODL’ zihniyetine işaret ediyor.

Düşük oynaklığın memnuniyetle karşılanan bir ölçüm olmasına rağmen, piyasanın bir bölümü fiyatın daha da düşebileceğini belirten bir alarm verdi. Dijital varlık fonu yöneticisi Valkyrie Investments’ın baş yatırım sorumlusu Steven McClurg, şunları söyledi:

Bitcoin, hâkim makroekonomik koşullar tarafından tartılmaya devam ettikçe, oynaklık muhtemelen daha da hızlanacaktır.

Düşük oynaklığa ilişkin endişeler

BTC, sessiz bir ticaret hacmi kaydetmeye devam ettiğinden dolayı düşük oynaklıkla ilgili endişeler ortaya çıkıyor. Genişleyen ayı piyasasının ortasında ticaret, yılın başında kaydedilen 100 milyar dolardan neredeyse %50 oranında bir düşüş yaşadı.

Ayrıca, piyasa liderinin mevcut düşük oynaklık seviyesi olağandışı. Çünkü ilk kez oran Dow Jones endeksi gibi bazı borsa ürünlerinin altına düştü.

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 18,950 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte neredeyse %1 oranında değer kaybettiği anlamına geliyor.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin