bitcoin

Bitcoin bir boğa tuzağına işaret ediyor: İşte yatırımcılar için anlamı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in yüksek zaman dilimli grafikleri son haftalarda düşüş ivmesi sergiledi ve geçen hafta 28 bin doların üzerine çıkılamaması ayıların kontrolde kaldığı anlamına geliyordu. Kısa vadeli aralık, yatırımcıların dikkat etmesi gereken kritik seviyeler sundu. Alıcılar henüz Bitcoin‘in trendini kontrol etmiyordu ve bu durum önümüzdeki hafta da değişmeyebilir.

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin borç tavanı görüşmeleriyle ilgili olumlu gelişmelerin ardından kısa vadeli bir aralığın ötesinde yanlış bir kırılma yaşadı. Geçtiğimiz haftaki işlemlerde Bitcoin’in söz konusu aralıkta gerilediği görüldü. Geleneksel piyasalar özellikle geçtiğimiz hafta Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans gösterdi. Bu arada, daha yüksek zaman dilimleri BTC’nin düşüş momentumunun pençesinde olduğunu işaret etti. Tüccarlar önümüzdeki hafta fiyatlardaki bir düşüşten kâr elde etmeye çalışabilir.

Boğalar kapana kısıldı: Bu model tekrar edecek mi?

Aralık (turuncu) 26,1 bin dolardan 27,5 bin dolara kadar uzandı. Geçtiğimiz birkaç gün içinde BTC, orta nokta desteğinden 26,8 bin dolara sıçramayı başardı. 4 saatlik piyasa yapısı düşüş eğilimindeydi ve RSI momentumun nötr olduğunu gösterdi.

bitcoin
Kaynak: TradingView’de BTC/USDT

OBV’den elde edilen bulgular daha etkiliydi. Bitcoin 28 bin doların üzerine çıktığında, OBV mayıs ayının başlarındaki direnç seviyesini aşamadı. Bu, talebin bir kopuşu zorlamak için yeterli olmadığını gösterdi. Bitcoin daha sonra tersine dönmek zorunda kaldı. Günlük zaman dilimi momentumun aşağı yönlü olduğunu gösterirken, tüccarlar düşüş eğilimli olabilir. Pazartesi günü BTC için 28 bin dolar veya üzerine doğru bir likidite avı görülebilir.

Talep eksikliği devam ederse bunu muhtemelen bir geri dönüş izleyecektir. Bu arada, ayıların dikkatli olması gereken gerçek bir kırılma da mümkündü. Bu nedenle, stop-loss son zamanların en yüksek seviyesinin üzerinde, 28,5 bin dolar işaretinin yakınına ayarlanabilir.

Artan Bitcoin satış hacmi düşüş eğilimini destekledi!

Spot CVD mayıs ayının sonlarına doğru keskin bir düşüş yaşamıştı. Bu eğilim hızı yavaşlasa da son birkaç günde de devam etti. Genel olarak satış baskısının baskın olduğunu göstermeye devam etti. Açık Faiz son iki gün boyunca yatay seyretti ve son saatlerde neredeyse hiç hareket etmedi. Bu, kenara itilmiş spekülatörlerin bir işaretiydi.

bitcoin
Kaynak: Coinalyze

BTC 28 bin doları aşarsa uzun pozisyonlara girmeye ikna edilebilirler. Ancak, satıcılar bundan sonra galip gelirse bu geç boğalar ayılar için cazip bir hedef olacaktır.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin