Bitcoin balinalarının azalması kötüye mi işaret ediyor?
Bitcoin balinalarının azalması kötüye mi işaret ediyor?

Bitcoin balinalarının azalması kötüye mi işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Konsolidasyon döneminden çıkan Bitcoin’in değeri, 12 Ekim’de 11 bin 731 dolara yükseldi ve yazım sırasında 11 bin 385 dolara düştü. Bu düşüş, piyasada meydana gelen küçük düzeltmelerden kaynaklanabilir. Ancak BTC’nin fiyatına bakılığında 11 bin dolar direncinin üzerindeki konumunu koruyan en uzun zaman diliminin olduğunu görüyoruz. En büyük dijital varlığın yükselen değeri, 2019’dan beri görülmeyen başka bir trendle uyumlu görünüyor.

Bitcoin balina görünümü

2020, en az 1000 BTC’ye sahip kuruluşlar olan BTC balinalarının sayısının istikrarlı bir şekilde arttığını görmüştü. Ancak, BTC piyasasında görülen balina sayısı düşerken bu eğilim Eylül ayı başlarında durdu. Bu vaziyet, aşağıdaki grafikte vurgulandığı üzere 2019’un sonundan bu yana ilk düşüş oldu.

BTC balinalarının sayısındaki düşüşün başlangıcı, tarihsel olarak bireysel yatırımcıların ilgisinin arttığını ve bir piyasanın zirvesine yükselmenin başlangıcını gösteriyor. 2012 ile 2014-15 arasında da benzer bir eğilim görüldü.

Bununla birlikte, düşüş yavaş, kademeli ve hala erken aşamalarında gibi görünüyor. Yukarıdaki grafikte belirtildiği üzere, düşen adres dönemini BTC fiyatında bir artış izledi. Mevcut eğilim, başka bir boğa koşusunun başlangıcını önerebilir. Ancak BTC’nin fiyatı, piyasadaki balina gözlemlerinin azalmasıyla ilişkili tarihsel eğilimleri takip etmek zorunda kalacak.

Bu arada, zincir üzerindeki temeller olumlu bir dönüş gösteriyor. Glassnode’un verilerine göre piyasadaki duyarlılık önemli ölçüde iyileşti. Bununla birlikte, alım satım likiditesi, azalan borsa girişlerinin yanı sıra BTC arzına göre sabit coin sayısındaki düşüş nedeniyle bir düşüşe tanık oldu. Bu ölçümlere ek olarak, ağ etkinliği ve ağ büyümesi, ağa katılan yeni varlıklar ve zincir içi işlemlerin oranındaki artış nedeniyle bir artışa tanık oldu.

Zincir içi temeller güç gösteriyor ve eğer BTC’nin fiyatı önceki eğilimleri takip ederse, piyasa sıkıcı bir tırmanışın eşiğinde olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin