Bitcoin balinası, 5 yıl sonrasında uyandı: Telaş edilmeli mi?

Bitcoin balinaları, 29 ayın en düşük noktasına geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD dolarının zirve yapması tüm piyasanın DNA’larını bozdu. Geleneksel ve dijital piyasalarda büyük bir şok etkisi oluşturdu. Sabah saatlerinde açılan Asya pazarında yeni düşüş rekorları gelirken dolar endeksinin baskınlığı zirve yaptı. DXY 114 seviyelerine çıkarken Bitcoin ve türevleri ise büyük darbe aldı.

Lider varlık haftalık kapanışı 19.500 dolar olan kritik bölgenin altında gerçekleştirdi. Gün içinde ise burayı denese de bir türlü geçemedi. Diğer yandan Bitcoin balinaları güvensiz ortamda daha çok satışa gitti. Piyasanın büyük bir bölümüne sahip olsalarda ilerleme kaydedilmemesi satışları beraberinde getirdi.

Bitcoin balinaları HODL için fazla dayanamıyor

15 Ağustos ve 25 Eylül arasında neredeyse %20’lik bir düşüşün ardından Bitcoin, Pazartesi günü 19.000 dolar seviyesinde güne güne başladı. Bununla birlikte, Santiment tarafından yayınlanan verilerde Bitcoin balinaları ile ilgili rapor ortaya çıktı. 

Bitcoin balinaları son piyasa düzeltmesi sırasında dünyanın en değerli kripto varlığını satmaya devam etti. Raporda yapılan paylaşıma göre 2020 yılının Nisan ayı seviyelerine kadar geriledi. Bu da yaklaşık 29 ayın en düşük noktasına geldiğimizi gösteriyor.

Veriler, 100 ile 10.000 BTC tutan Bitcoin adreslerini kapıyor. Bu sınıf şu anda toplam aktif BTC arzının yaklaşık %45.72’sine sahip. Santiment, 4 Nisan 2020’den bu yana en düşük seviye olduğunu söylüyor. Yapılan açıklamada;

“Balinalar tarafından tutulan Bitcoin (BTC) miktarı 11 aydır düşüyor. Enflasyon korkuları ve küresel bir durgunluk devam ederken, 100 ile 10 bin BTC tutan adresler, kriptonun en büyük varlığında tutulan arz yüzdesini 29 ayın en düşük seviyesine indirdi.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin