Sıcak Gelişme: Amerika ÜFE rakamları açıklandı

ABD doları dünyaya meydan okuyor: Türk lirası da nasibini aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta merakla beklenen Amerika faiz kararından sonra piyasalar rahatlayan bir görüntü çizmişti. Ancak yeni haftada işin rengi daha iyi belli oldu. ABD doları, güç kazanırken geleneksel paralar, hisse senedi ve kripto varlıklar kaybeden tarafta oldu.

Doların etkin bir baskısı fazlasıyla hissedilmesi bir kez daha Amerika’nın gücünü ortaya çıkardı. Amerika Merkez Bankası’nın şahin görünümü pek çok fiyatlanmayı olumsuz yönde etkiledi. Ayrıca USD/TRY paritesi yeni haftaya yine rekor tazeleyerek başladı.

ABD doları dünyaya nefes aldırmıyor

DXY, ön plana çıkmasıyla birlikte diğer sınıflardaki düşüş artıyor. Sert hareketlerin gelmesiyle varlıkların geriye dönüşü gözlemleniyor. Özellikle de geleneksel paralar üzerinde ABD doları çok önemli rol oynuyor. USD/EUR, USD/TRY, USD/YEN ve USD/GBP paritelerinde değişiklik gözle görülür şekilde haftanın ilk işlem gününde arttı.

Hisse senetlerinde ise enerji şirketleri ön plana çıkıyor

Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) %8’in üzerinde değer göstermesiyle, hisse senetleri sürekli olarak temettülerini artırarak gelir akışının diğer yatırımlardan daha iyi kalmasına yardımcı olabilir.

Küresel düzeyde daha yüksek faiz oranları konuşulmasına rağmen, güçlü ve esnek nakit akışına sahip şirketler, bazı firmaların jeopolitik gerilimlerin neden olduğu gelir düşüşlerini görmesine rağmen, ödemelerini artırıyor.

Talep tahribatı nedeniyle düşen petrole rağmen, enerji piyasalarına yaklaşımındaki sürekli çeşitlendirme bu süre zarfında dikkat çekiyor.

ABD doları TL’ye ve EUR’a üstünlük kuruyor

Yeni iş gününde ekonomik veriler yine öne çıktı. Özellikle de ülkemizde vatandaşların seyrettiği USD/TRY paritesi rekor üstüne rekor kırdı. Geçen hafta rekor tazeleyen bu parite yeni işlem gününde de geleceği bozmadı.

Fed’in faiz artışı ve TCMB’nin 100 bazlık faiz indirimi, doların baskınlığını artırdı. 18,46 seviyelerini gören ABD doları yeni rekorunu yapmış oldu.

Sadece Türk lirası doların yükselişinden nasibini almadı. Avrupa bölgesinde de aynı şeyler okundu. EUR/USD paritesi 0,964 seviyelerine düştü. Gün içi en düşük ise 0,955 görüldü.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin