Bitcoin’in şu anki ayı piyasası öncekilerden neden farklı? Şimdi ne olacak?
Bitcoin’in şu anki ayı piyasası öncekilerden neden farklı? Şimdi ne olacak?

Bitcoin’in şu anki ayı piyasası öncekilerden neden farklı? Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain verileri, şu anki Bitcoin ayı piyasasının öncekilerden farklı göründüğünü gösteriyor. Peki hangi bakımdan farklı? Bundan sonra ne olacak?

CryptoQuant tarafından açıklanan bilgiye göre şu anda borsa rezervleri düşüyor.

Borsa rezervi nedir?

Borsa rezervi, tüm merkezi borsaların cüzdanlarında depolanan toplam Bitcoin miktarını ölçen bir göstergedir.

Bu metriğin değeri yükseldiğinde, borsalardaki arz artıyor demektir. Yatırımcılar genellikle kriptolarını satış amacıyla borsalara yatırdıklarından, böyle bir eğilim BTC fiyatı için aşağı yönlü olabilir.

Öte yandan, rezervin değerinin düşmesi, yatırımcıların şu anda önemli miktarda kripto para çektiğini gösteriyor.

Bu eğilim sürdürülürse piyasada birikimin devam ettiği anlamına gelebilir ve bu nedenle kripto paranın fiyatı için yapıcı olduğu kanıtlanabilir.

Şimdi Bitcoin döviz rezervindeki geçmiş eğilimi gösteren grafiğe bakalım:

Bitcoin Exchange Reserve

Yukarıdaki grafikte, önceki bazı ATH’leri ve bunları takip eden Bitcoin döviz rezervindeki eğilimleri görüyoruz.

ATH’ler meydana geldikten sonra 2014 ve 2018’den başlayarak ayı piyasalarında göstergenin değeri yükselmiş gibi görünüyor.

Mayıs ATH’sinin ardından da, bir mini ayı piyasası ortaya çıkarken gösterge bir miktar yukarı hareket etmişti. Bu eğilim, önceki ayı piyasalarında görülenlerle eşleşti.

Ama işler hızla değişti. Kasım ayında Bitcoin’i yeni ATH’ye taşıyan bir ralli başladı ve ardından kripto para büyük bir düşüş trendi gösterdi.

Ayı piyasası son birkaç ayda piyasayı sarmış görünüyor, ancak önceki ayı piyasası örneklerinden farklı olarak, borsa rezervileri bu sefer düşüyor.

Bu eğilimin arkasında birkaç neden olabilir. Önemli bir faktör, arzın bir kısmının ETF’ler gibi yeni yatırım araçlarına kayması olabilir.

Sebep ne olursa olsun, bir şey açık: Bu ayı piyasası, en azından borsa rezervi açısından öncekilerden oldukça farklı görünüyor. Dolayısıyla önceki ayı piyasalarından daha farklı bir süreç bizi bekliyor olabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin