Bitcoin

Bitcoin fiyat analizi: Yatırımcılar BTC’in son satışından nasıl yararlanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, geçtiğimiz günlerde bu yılın en büyük 5. satışına tanık oldu ve satışın büyük bölümü Coinbase’den geldi. Piyasa göstergeleri de düşüş eğilimindeydi. Mayıs ayı, Bitcoin’in [BTC] fiyatının büyük bir düşüş kaydetmesi nedeniyle yatırımcıların yararına olmadı. BTC mayıs ayını yüzde 8 düşüşle kapatarak son kripto kışından bu yana en kötü ayını yaşadı. Bu çeyrekte şu ana kadar yaklaşık yüzde 6’lık bir düşüş yaşandı.  Peki bu durum, yatırımcılar için daha fazla Bitcoin biriktirmek adına mükemmel bir zaman mı?

Bitcoin ateş altında

BTC’nin haftalık grafiği, birkaç gün süren yatay fiyat hareketinin ardından nihayet yeşile döndü. CoinMarketCap’e göre, BTC’nin fiyatı son yedi günde yüzde 2’den fazla arttı. Yazım sırasında, 521 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri ile 26.890,89 dolardan işlem görüyordu. Ancak son veriler, BTC üzerindeki satış baskısı arttıkça yükseliş trendinin yakında sona erebileceğini gösteriyor.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde bu yılın en büyük 5. satışına tanık oldu. Öncelikle Coinbase tarafından 400 milyon doların üzerinde BTC satıldı ve bu da coinin satış baskısı altında olduğunu gösterdi.

Sadece bu değil, Santiment’ten gelen veriler de aynı sonucu gösterdi. BTC’nin borsalardaki arzı artarken, borsalar dışındaki arzı oldukça durgun kaldı ki bu tipik bir düşüş sinyaliydi. Buna ek olarak Bitcoin’in borsa girişi de artarak önümüzdeki günlerde fiyat düşüşü olasılığını daha da arttırdı.

Bitcoin analiz
Kaynak: Santiment

Yukarıda bahsedilen anlatıya ek olarak satış baskısı da kriptoların kralı etrafındaki duygular üzerinde etkili oldu. Grafiğe göre BTC’nin ağırlıklı hissiyatı 29 Mayıs’ta yükseldikten sonra geriledi. Bu durum, negatif duyarlılığın piyasaya hâkim olduğunu yansıtmaktadır. Bununla birlikte BTC’nin kripto piyasasındaki popülerliğini yansıtan sosyal baskınlığı yüksek kaldı.

Bitcoin analiz
Kaynak: Santiment

Bu ölçütler ayıların lehineydi…

CryptoQuant’ın verilerine bakıldığında, BTC’nin borsalardaki net mevduatlarının son yedi güne kıyasla daha yüksek olduğu ve bunun da satış baskısını gösterdiği ortaya çıktı. Buna ek olarak madencilerin varlıklarını satıyor olması da dikkat çekiciydi. Bitcoin’in Madencilerin Pozisyon Endeksi (MPI) kırmızı renkteydi ve bu da madencilerin bir yıllık ortalamasına kıyasla daha fazla varlık sattığını gösteriyordu.

Bitcoin biriktirmek için doğru zaman mı?

Birkaç piyasa göstergesi düşüş eğiliminde olduğu için BTC başka bir fiyat düzeltmesine tanık olabilir. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) düşüş eğilimi olasılığını gösterdi. Göreceli Güç Endeksi (RSI) endişe verici görünen bir düşüş kaydetti. Bununla birlikte Bitcoin’in Para Akışı Endeksi (MFI) hafifçe yükseldi, bu da olumlu bir işaretti.

Bitcoin analiz
Kaynak: TradingView

Bu nedenle, BTC bir sonraki boğa rallisine başlamadan önce, bu durum yatırımcıların daha fazla BTC biriktirmesi için iyi bir fırsat olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin