featured

Bitcoin fiyat analizi- BTC yüzde 18 değer kaybederek 40.000 doların altına gidebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının öncü ve lider coini olan Bitcoin (BTC), 10 Kasım tarihinde yakaladığı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 69.000 doların %30 altında işlem görüyor. Bitcoin fiyatı, birkaç önemli seviyede tutunamamasına neden olan bir sürü önemli düzeltme yaşadı. Eğer Bitcoin son bir ay içinde yaşananlar gibi iki düzeltme daha yaşarsa neler olacak?

Piyasadaki ayılar Bitcoin için 21 Eylül tarihindeki düşük seviyeyi hedefliyor

BTC/USD, bu hafta sonu elde edilen kazanımları geri almaya odaklanan ayılarla birlikte, azalan bir kanalın sınırları içinde 48.767 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Günlük grafikte görüldüğü gibi teknik görünüm, öncü kripto para biriminin azalan paralel kanaldan çıkamaması durumunda daha derin bir düzeltme yaşanma ihtimaline işaret ediyor. Bu nedenle, eğer Bitcoin fiyatı 15-16 Kasım, 26 Kasım, 3 ve 4 Aralık ve sonuncusu 09 Aralık tarihlerinde görülen büyüklükte düzeltmeler yaşarsa, 40.000 dolarlık önemli psikolojik seviyenin altına kadar düşebilir.

Bu ihtimal, özellikle BTC azalan kanalın orta sınırı tarafından benimsenen 47.685 dolar civarındaki yakın sınırın altında bir kapanış yaparsa gerçek olabilir. Bu ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda BTC fiyatı kanalın alt sınırını 43.710 dolar seviyesi olarak belirlemek için düşüş eğilimi gösterebilir.

Bununla birlikte Bitcoin, 200 günlük Basit Hareketli Ortalama tarafından benimsenen 46.790 dolardan destek noktası bulabilir. Bu da orta sınırı etiketlemek için yükselmesine neden olabilir.

Büyük satış baskısının 200 günlük SMA’daki ve kanalın alt sınırındaki desteğin üstesinden gelmesi muhtemel. Bu ise 21 Eylül tarihinin en düşük seviyesi olan 39.984 dolar ile Bitcoin fiyatında daha derin bir düzeltmeye neden olabilir. Bu olursa, Bitcoin şu anda işlem gördüğü seviyeden %18 oranına kadar bir düşüş yaşayabilir.

BTC/USDT günlük grafik incelemesi

Bitcoin günlük grafik

BTC fiyatının 60.000 dolar ve 50.000 dolardaki psikolojik seviyelerin yanı sıra 54.572 dolar ve 58.194 dolarlık 100 ve 50 günlük SMA gibi kritik seviyelerin altında işlem görmesi, BTC boğalarının yukarı doğru sert bir rekabetle karşı karşıya olduğunu ve kötümser görünümü de doğruladığını gösteriyor.

Ayrıca, aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve MACD Göstergesinin negatif bölgedeki sıfır çizgisinin altındaki konumu, Bitcoin’in aşağı yönlü görünümü olduğunu vurgulamaktadır.

Olumlu tarafından Bitcoin fiyat analizi

BTC fiyatında yukarı yönde bir ilerleme olması için ve bu düşüş görünümünü geçersiz kılmak için  piyasadan daha geniş bir destek gerektiriyor.

Bunun gerçekleşmesi için, Bitcoin’in üst sınırının üzerinde yani 51.659 dolar seviyesinde bir kapanış yaparak azalan paralel kanalın üzerine çıkması gerekiyor.

İyi ihtimaller gerçekleşirse, BTC kritik bir seviye olan 50.000 dolar seviyesini geri alacak ve bir sonraki hedef ise 60 bin dolar olacak. Hemen ardından ise yapılan bazı analizlere göre 2022‘nin başlarında görülebilecek yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerine kadar yükselecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin