featured

2022 yılında yıldızı parlayacak kripto para birimleri hangileri?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yıl gerçekten kripto paraların yılı oldu. Dünyanın ilk kripto para birimi ve aynı zamanda öncü birim olan Bitcoin, 60.000 dolar seviyesini aştığında birçok yatırımcıyı milyoner yaptı. Bitcoin, 2010 yılında yaklaşık olarak 0,08 dolar seviyesinden işlem görmeye başladığını hatırlatmak yükselişin boyutunu daha net görmemizi sağlayacaktır. Ancak 2021 yılında yeni kripto para birimleri de patlama yaşadı. Örneğin, Solana bu yıl %12,600 gibi inanılmaz bir artış gösterdi.

Analistler kripto para çılgınlığının yakın zamanda durulmasını beklemiyor. Çünkü bu yeni yatırım yöntemleri arasında sadece geçici bir moda değil. Kripto para birimleri, var olan paraların değerini korumasını ve çoğu durumda ise daha fazla kazanmanın yeni bir yolunu temsil ediyor. Peki 2022’de hangi kriptolar gündemde olacak? Kesin olarak tahmin etmek imkansız. Ancak, önümüzdeki 12 ayda hızla yükselmek için gereken özelliklere sahip beş tane kripto para birimi var.

1. Cardano (ADA)

Blockchain platformu Cardano (ADA) hakkında sevilen birçok şey var. Ancak en büyük özelliklerinden biri, inşa edilme şeklidir.

Cardano, nihai hedefe götürecek beş aşamadan oluşan bir yol haritası belirledi. Bu belirlenen yol haritasının en büyük özelliği ise gerçekten kendi kendini idame ettiren merkezi olmayan bir sistem olması. Platform bu yıl birçok akıllı sözleşmeler başlattı. Ve şimdi, bu çalışma gelişimin son iki aşamasına odaklanmış durumda.

Planın bir kısmı, herhangi bir güncelleme başlatmadan önce meslektaş incelemesine güvenmeyi içeriyor. Bu yaklaşımın tamamı, Cardano’dan kalite bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Dolayısıyla bu da yatırımcılar için Cardano’nun uzun vadede öne çıkma yeteneğinin olduğuna dair güven veriyor.

2. Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO), kripto para birimleri arasında işlem hızı konusunda bir şampiyon. Blockchain, saniyede 1.000’den fazla veriyi işleyebileceğini ve bu işlemleri beş saniyeden daha kısa sürede tamamlayabileceğini kanıtlamış durumda. Sürecin sonunda ise bu platform saniyede 3.000 veriyi işleyebilecek. Bir sonraki hedef de 45.000’den fazla veriyi işleyebilmek.

Buna karşılık, kredi kartı Visa saniyede 24.000 işlem gerçekleştirebileceğini söylüyor. Bu örnek doğru bir karşılaştırma yapılabilmesi için uygun olacaktır.

Algorand’ın protokol yapısı, platformun verimliliğinin nedenidir. Sıradan akıllı sözleşmeler ve diğer işlemler bir temel katmanda gerçekleşir. Daha karmaşık akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulama geliştirme, ikinci bir katmanda gerçekleşir. Bu verimlilik, Algorand’a giderek daha fazla kullanıcı ve yatırımcı çekebilir.

3. Polkadot (DOT)

Polkadot’un (DOT) büyük gücü ne? İletişim. Bu kripto para birimi, çeşitli blok zincirleri arasında veri alışverişine izin verir. Kripto para birimleri için en büyük sorunlardan biri, her birinin kendi başına çalışmasıdır. Bu da bilgi paylaşma veya birinden diğerine para aktarma yeteneği olmadan gerçekleşen bir durumdur.

Polkadot, bir ana ağ ve onun yanında çalışan para zincirleri içerir. Köprüler aracılığıyla, bu chainler örneğin Ethereum (ETH) gibi diğer blockchainlere bağlanır. Ethereum’dan bahsetmişken, kurucularından biri Polkadot’u geliştiren kişilerden.

Bir yatırımcı herhangi bir şirkete yatırım yapmak istediğinde deneyimli bir yönetim arar. Aynı şey kripto para birimleri için de geçerli. Polkadot’un liderliği ve blockchainleri bağlama yeteneği, kripto endüstrisi geliştikçe piyasada ön planda kalmasına yardımcı olabilir.

4. Ethereum (ETH)

Ethereum, kripto para piyasasında tanınmış bir oyuncudur. Ne de olsa piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi. 2015’ten beri piyasada var olmasıyla en eski birimlerden bir tanesi.

Ancak Ethereum’u gelecekte bekleyen çok şey var. 2022 yılı şimdiye kadarki en büyük yılı olabilir. Peki niye? Çünkü blockchain, önemli bir yükseltmeyi tamamen yayınlamaya ayarlanmıştır. Ethereum 2, şu anda Ethereum’un karşı karşıya olduğu en büyük sorunu çözecek. Bu sorun ise işlem hızı.

Bugün, Ethereum saniyede sadece 30 işlem gerçekleştiriyor. Ancak yükseltmeden sonra 100.000’e kadar çıkabilir. Bunun nedeni yapılacak olan iki iyileştirme. İlk olarak, hisse ispatı doğrulama yöntemine geçilecek. Bu da karmaşık hesaplamalar içeren zaman alıcı doğrulama yöntemini ortadan kaldırır. Bunun yerine, doğrulayıcılara tutulan kripto para birimlerine doğrulama gücü verir.

İkincisi, Ethereum ana ağdaki tıkanıklığı gidermek için parça zincirleri ekliyor. Yükseltmenin başlatılması sorunsuz giderse, bu kripto devi daha da büyüyebilir.

5. Aave (AAVE)

Aave (AAVE), Ethereum üzerine kurulu merkezi olmayan bir borç verme platformudur. Platformu borç vermek, borç verme yoluyla gelir elde etmek ve ödünç almak için kullanabilir veya Aave’yi satın alıp yatırım olarak tutabilirsiniz.

Borç alıyor veya ödünç veriyorsanız, yaklaşık 30 farklı kripto para birimi arasından seçim yapabilirsiniz. Kredi verirseniz, bugünün oranlarına göre yıllık yüzde 3’ten fazla getiriden yararlanabilirsiniz. Karşılaştırma yapıldığında, Bankrate.com verilerine göre Aralık ayı için en iyi tasarruf hesabı getirileri yaklaşık olarak %0,5 oranında. Dolayısıyla Aave sistemi, kullanıcıların pasif gelir elde etmeleri için harika bir yerdir.

Borçlulara gelince, onlar da mevcut faiz oranlarının çeşitliliğinden ve çeşitli borçlanma olanaklarından yararlanırlar. Örneğin, Aave hızlı krediler sunuyor. Bu kredi türü aynı işlem içerisinde alınır ve kapatılır. Bazı kişiler bu kredileri bir kriptodan diğerine geçmek ve ticari kâr elde etmek için kullanır.

Ethereum yükseltmesi işlemleri hızlandırdığı ve ağdaki tıkanıklığı azalttığı için Aave kullanıcıları ve yatırımcıları önümüzdeki yıl bundan faydalanabilecek.

Bu kripto para birimlerinde dikkat çeken olay

kripto para grafik

Bu kripto para birimleri hakkında dikkat çeken bir diğer nokta ise bu yıl hepsinin en az %1.000 oranında kazanç elde etmeleri.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin