Bitcoin 33.000 doların altına düştüğünde 100 milyon dolar daha yatırımcıların elinden kaydı  
Bitcoin 33.000 doların altına düştüğünde 100 milyon dolar daha yatırımcıların elinden kaydı  

Bitcoin 33.000 doların altına düştüğünde 100 milyon dolar daha yatırımcıların elinden kaydı  

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), dakikalar içinde dört basamaklı bir fiyat düşüşü ile değer kaybına devam etti ve bir saat içinde 100 milyon doların üzerinde tasfiyeye neden oldu.

İlk kripto para biriminin fiyatı tekrar düştü, bu sefer yaklaşık 35.000 dolardan 33.000 doların altına kadar geriledi. Altı ayın en düşük seviyesini görmesi, yüksek kaldıraç kullanan tüccarlar için bir hüsrana neden oldu.

Günün erken saatlerinde, Bitcoin, dün 36.000 doların üzerine çıkamamasının ardından 35.000 doların üzerinde kalmak için mücadele verdi.

Bununla birlikte, kripto varlık alıcıları bu mücadeleyi hızla kaybetti ve takip eden saatlerde 2.000 dolardan fazla düşerek Temmuz sonundan bu yana en düşük fiyat seviyesine 33.000 doların biraz altında kaldı, ancak uzun sürmedi, dakikalar sonra, BTC yaklaşık 34.000 dolara sıçradı.

Altcoin’lerin durumu daha kötü değilse de benzerdir. Ethereum, dün 2.500 doları aştıktan sonra 2.250 dolara düşerken, Binance Coin, Solana, Cardano, Polkadot, Avalanche, Shiba Inu ve diğerleri çift haneli yüzdelerle düştü.

Beklendiği gibi, kısa sürede bu artan oynaklık, aşırı kaldıraçlı tüccarlar için büyük zararlara neden oldu. Coinglass verileri, BTC’nin son düşüşünün başlamasından bu yana tasfiyelerin son bir saatte 100 milyon doların üzerine çıktığını gösteriyor. 4 saatlik bir ölçekte, tasfiyeler yaklaşık 200 milyon dolar değerinde.

Geçtiğimiz gün 100.000’den fazla tüccar büyük zararlar gördü, bunlardan en büyüğü Bitmex‘te tek işlemdeki 6 milyon dolarlık tasfiyeydi.

Bitcoin’in Perşembe günü 43.000 doların üzerinde işlem gördüğünü belirtmekte fayda var. Bu, varlığın dört gün içinde 10.000 dolardan fazlasını (%23) kaybettiği anlamına gelir.

Bu haber ilk olarak cryptopotato.com’da yayınlandı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin