Bitcoin 3 Ekim
Bitcoin 3 Ekim Fiyat görünümü: BTC 6.500 doların altına indi

Bitcoin 3 Ekim Fiyat görünümü: BTC 6.500 doların altına indi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 3 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.610 dolardaki saatlik 100 HO direncini aşamayınca aşağı yönlü bir eğilim gösterdi.
  • Devam eden hareketlerde 200 HO desteğine de tutunamayan BTC düşüşünü derinleştirerek yeni gün ile beraber 6.500 doların altına sarktı.
  • Bu düşüş hareketi aynı zamanda saatlik 100 HO’nun 200 HO’yu aşağı yönlü kesip ana trendin düşüşe dönmesine neden oldu.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 1,8 oranında değer kaybetti. Türk kripto borsalarına baktığımızda BTC Türk lirası karşısında Paribu platformunda 38.955 TL, BtcTurk platformunda 39.090 TL ve Sistemkoin kripto para platformunda ise 39,186 TL’den işlem görüyor.

Bitcoin 3 Ekim fiyat hareketleri

Güne düşüşle başlayan BTC/USD paritesi dip seviyesi olarak 6.425 doları gördükten sonra bu seviyeden alıcılar karşılaşarak, fiyat düşüşünü sabah saatlerinde durdurduğu görülüyor.

Bu son olumlu düzeltme hareketi günün ilk saatlerinde saatlik 200 HO’nun aşağı yönlü kesen 100 HO’nun bir miktar yükselmesini de sağlayarak fiyat hareketinin yönünün henüz belirsiz olmasına neden oldu.

Yine de fiyatın hareketli ortalama seviyesinin altında seyretmesi Bitcoin için olumsuz bir görünümde olmasını sağlıyor. Fiyatın yeniden yükseliş trendine geçmesi için ise yeniden 6.600 dolar seviyesine ulaşması gerekiyor.

Öte yandan düşüş senaryosunda 6.460 dolar önemli bir destek olarak görülürken bu seviyenin altındaki fiyat hareketi 6.400 – 6.350 dolar bandının test edilmesine neden olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik BTC/USD grafiğinde negatif bölgede bulunan MACD son yükseliş ile beraber hafif bir yükseliş eğilimi gösterdiği görülüyor. Stokastik osilatör ise aşır satım bölgesinde bulunup, yukarı yönlü bir eğilim gösteriyor. Aşırı satım bölgesinden çıkışı ise BTC’de bir miktar yükselişe neden olabilir. Bunun yanında son düşüş ile birlikte düşük seviyelerde bulunan RSI ve CCI’nın ise yönünü yukarı çevirme eğiliminde olduğu görülüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin