Bitcoin 25 Ekim
Bitcoin 25 Ekim fiyat görünümü

Bitcoin 25 Ekim fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 25 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün düşüş yönlü bir seyir izleyerek bir kez daha 6.600 doların üzerinde kalmayı başaramadı.
  • Günün önemli bir bölümünde saatlik 200 HO seviyesine tutunmaya çalışan BTC, bu seviyenin üzerinde kalmayı başaramayınca hızlı düştü.
  • Yeni güne de hızlı bir düşüşle başlayan BTC/USD paritesi 6.500 doların altını denedi.

Bitcoin 25 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin özellikle BTC/USD günlük grafiğinde de önemli bir direnç noktası olarak gözüken 6.600 dolar seviyesini geçemeyince, satıcılar piyasayı kontrol altına alarak paritenin hızlı düşmesini sağladı. Düşüşün ayrıca saatlik 200 HO desteğinin dik bir şekilde kırılmasından sonra hızlandığını görüyoruz.

Bu son fiyat hareketi ile birlikte BTC, yeniden düşüş eğilimine girmiş oldu. Bunun yanında yeni gün ile birlikte gelen ve bir saatlik zaman diliminde 6.560 dolardan başlayıp yaklaşık 6.460 dolara kadar süren satış hareketi, BTC başına 100 dolarlık bir gerilemeye neden olarak kayıpların önümüzdeki günlerde artabileceği sinyalini verdi.

BTC dolar karşısında 6.460 dolar seviyesinde kalıcı olmayarak bu noktadan gelen alış işlemleri ile bir miktar toparlanma yaşayarak yazım esnasında fiyatını 6.545 dolar seviyesine kadar taşıdığını gördük.

Son düşüşün bir düzeltmesi niteliğinde olan bu tepki alımları ise henüz BTC/USD paritesi için kalıcı bir toparlanma hareketi olarak gözükmüyor. Zira BTC’nin dolar karşısında yeni bir toparlanma hareketine başlaması konusunda 6.600 doların üzerinde kalıcı olması kısa vadede önemini koruyor.

Diğer yandan 6.500 doların altını deneyen piyasa, yeni bir düşüş dalgasında daha da derinleşerek orta vadede 6.000 dolar seviyelerini denemek için hareket edebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

MACD göstergesi BTC saatlik grafiğinde negatif bölgede satış baskısının kısa vadede azaldığını gösteriyor. MACD göstergesine orta vadede baktığımızda ise yeni bir satış dalgasının başlama ihtimalinin yüksek olduğunu görüyoruz. Buna göre şu an ki görünümde kısa vadeli tepki alımları olacakken, buna karşılık gelebilecek satışlar daha baskın gözüküyor.

Stokastik gösterge ise sabah saatlerinde yaşanan hızlı düşüş sonrası bir toparlanmayı resmederken, RSI ve CCI göstergeleri de stoch ile doğru orantılı olarak düşük seviyelerinden yukarı yönelmiş durumdalar. Bu göstergelere de daha geniş perspektifte baktığımızda, BTC/USD paritesinin düşüş eğilimi daha net görülüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin