featured

Analistlerden uyarı: Bitcoin, çöküş sırasında 20,000 dolara kadar düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, 30,000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardığı için piyasa sağlıklı bir toparlanma yapmak üzereydi. Ancak bu ihtimal, BTC fiyatının tekrar düşüş yaşayarak riskli alana gerilemesi ile birlikte kayboldu.

Piyasa son 24 saatte ortalama %5’ten fazla kayıp yaşadığı için çoğu kripto para birimi sert bir şekilde çökmüş gibi görünüyor. Bazı analistler, BTC fiyatının 20,000 dolara gerileyeceğini tahmin ediyor. Peki bu gerçek olabilir mi? Bu yazıda piyasa liderinin düşüşe devam edip etmeyeceğine dair ihtimaller incelenecektir.

Çöküş sırasında Bitcoin’leri satmalı mısınız?

Bitcoin’in hâlâ düşüş eğiliminde olduğu açık. Fiyatlar bir süre konsolide olmayı ve toparlanmayı başardı. Ancak, satış baskısının daha fazla olduğu ortaya çıktı ve bu baskı fiyatları aşağı çekti.

Piyasa liderinin fiyatı 31,500 dolardan düşüşe başladı ve şu anki değeri olan 28,200 dolara kadar geriledi. BTC hâlâ güçlü bir destek bölgesinde işlem görmeye devam ediyor. Ancak Ethereum ve diğer büyük altcoin’lerin çoğu kritik desteklerini kırdı ve daha da düşük seviyelere doğru ilerliyorlar.

Bitcoin de 27,500 dolar seviyesinde bulunan güçlü destek noktasını kırarak aynı hareketi gerçekleştirebilir. Yatırımcıların çoğu panikle satış yapmaya başlamışken, bir kısmı ise bu durumu düşükten BTC satın almak için bir fırsat olarak görüyorlar.

Bitcoin çöküş grafik

Bitcoin tekrar 20,000 dolara düşebilir mi?

Kripto piyasası şu anda kırmızıda olsa bile, yukarı doğru bir dönüş için hâlâ bir şans var. Bitcoin’in hâkimiyeti şu anda hala %47’den fazla. Yani eğer fiyatta bir düzeltme yapmayı başarabilirse, çok daha yüksek seviyelere doğru ilerleyebilir. BTC, şu sıralar 27,500 dolar ve 30,000 dolar arasında sınırlandırılmış bir destek alanında işlem görüyor.

Öte yandan, eğer BTC 27,500 dolarda bulunan kritik desteği kırarsa gerçekten 20,000 dolara doğru bir çöküş görme olasılığımız oldukça yüksek. Bunun nedeni, 27,500 dolar ile 20,000 dolar arasında gerçek bir destek alanı olmamasıdır.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin