featured

AVAX ayıları kontrolü ele aldı, düşüş baskısı arttı! Dip nerede olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. Gün içinde en düşük 21,51 dolara gerileyen altcoin, 20 dolarda destek noktası arıyor.

AVAX ayıları kontrolü ele aldığı için fiyat bugün düşüş gösteriyor. Fiyat, 20 dolar civarında destek aradı. Ancak bu seviye şu ana kadar tutunamadı. Gün içi en düşük 21,51 dolara geriledi ve buradan itibaren küçük bir toparlanma görüldü.

Fiyatlar düşmeye devam ederken, piyasada düşüş baskısı artıyor gibi görünüyor. Bir sonraki destek noktasının 18 dolar seviyesinde olması oldukça yüksek bir ihtimal. Eğer bu seviye kırılırsa, kısa vadede daha fazla kayıp beklenebilir. Gözde altcoin, %0,53’lük piyasa hâkimiyetine sahip ve fiyatı da 21,38 dolar ile 24,12 dolar arasında değişiyor.

Ayıların fiyatları bazı temel destek noktasının altına çekmeyi başarması ve şu anda 21,51 dolar civarında işlem görmesi sebebiyle piyasa son birkaç saat içinde keskin bir düşüş yaşadı. Satış baskısı oldukça yoğun ve yakın vadede piyasa daha fazla geçebilir gibi görünüyor. AVAX şu anda kripto para birimleri arasındaki genel sıralamada 15. sırada yer alırken, 539,170,552 dolarlık işlem hacmine sahip.

AVAX 4 saatlik fiyat grafiği analizi

4 saatlik fiyat grafiğinde açıkça düşüş eğiliminin olduğu görülüyor. Fiyatlar son birkaç gündür sürekli düşüyor ve mevcut düşüş trendinin sonu görünmüyor. Altcoin, 20 dolar civarında bir miktar destek buldu, ancak bu seviye uzun süre dayanamadı.

AVAX grafik

Bir sonraki destek noktasının 18 dolar civarında olması yüksek bir ihtimal. Ancak bu seviye de kırılırsa, kısa vadede daha fazla kayıp beklenebilir.

Teknik göstergeler de azalan bir pazar eğilimi gösteriyor. MACD düşüş bölgesinde ve aşağı doğru hareket ediyor. RSI da düşüş bölgesinde. Dolayısıyla yakın vadede daha fazla düşüş gelebilir.

Hareketli ortalamalar şu anda düşüşte. Ayrıca, Stokastik RSI aşırı satım bölgesine yaklaşıyor. Bu da piyasanın yakın vadede bir toparlanma gerçekleştirebileceği anlamına geliyor.

AVAX 1 günlük fiyat grafiği analizi

1 günlük fiyat grafiği de düşüş eğiliminin varlığını vurguluyor. 4 saatlik grafikte olduğu gibi, teknik göstergeler de pek olumlu değil. Dolayısıyla yakın vadede daha fazla değer kaybı yaşanabilir.

Piyasa oynaklığı şu anda son birkaç gündeki en düşük seviyesinde. Bir süre de bu şekilde devam edebilir. Dolayısıyla Bollinger Bantları çok dar. Bu da piyasada düşük oynaklığa işaret ediyor.

Sonuç olarak

Bugün yapılan AVAX fiyat analizine göre piyasanın genel olarak net bir düşüş eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatlar son birkaç gündür istikrarlı bir şekilde düşüyor ve bugün gün içi en düşük seviye 21,51 dolar olarak kaydedildi. Teknik göstergeler de şu anda düşüş sinyalleri verdiğinden, piyasa yakın vadede daha fazla kayıplarla karşılaşabilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin