14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?
14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?

Bitcoin 2 Ekim fiyat görünümü: BTC yükseliş momentumu zayıf kalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 2 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün yeterli momentumu yakalayınca yükseliş trendini devam ettiremeyerek 6.600 doların hemen altında yatay fiyat hareketi gösterdi.
  • Dün hemen hemen 200 HO desteğinde kalmayı deneyen BTC, kısa süreli gelen yüksek satışlar ile 6.500 dolar seviyesini denedi.
  • Kısa süre kaldığı 6.500 dolardan alıcılar ile karşılaşan BTC, bu seviyeden yükselerek 6.600 dolarda konumlanan saatlik 100 HO direncine kadar yükseldi.

Bitcoin, son 24 saat içinde dolar karşısında değer kaybetmedi diyebiliriz. Türk kripto borsalarında BTC/TRY paritesine baktığımızda ise Paribu platformunda 39.386 TL, BtcTurk Bitcoin borsasında 39.482 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında ise 39.537 TL işlem görüyor.

Bitcoin 2 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin dün grafikte görülen yükseliş trendini ve aynı zamanda saatlik 100 HO seviyesini aşağı yönlü kırdıktan sonra hızlı bir düşüş yaşadı. 6.500 doları bulan BTC fiyatı, bu noktadan sonra alıcılar ile karşılaşarak, hızlı bir yükseliş ile günü ortalama BTC başına 100 dolar gibi bir prim ile kapattı.

Bu hızlı düşüş hareketi, piyasada satış yönlü baskının var olduğunu gösterirken, hafta bitmeden fiyatın tekrardan bu seviyeleri denemesi muhtemel gözüküyor. Diğer yandan bu seviyeden alan yatırımcılar, yeniden bu seviyelerden işleme girmemesi durumunda Bitcoin’de düşüşün derinleşme ihtimali doğuyor.

Buna göre gün içindeki 6.582 dolar konumunda bulunan saatlik 200 HO Bitcoin için oldukça kritik bir seviye olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan fiyat yazımız yayına hazırlandığı saatlerde 6.600 dolar seviyelerinde bulunup, 100 HO direncini geçme mücadelesi veriyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Sabah saatlerinde düşük seyreden işlemlerden dolayı saatlik MACD’nin zayıf sinyaller verdiği fakat düşükte olsa pozitif bölgede kaldığını görüyoruz.

Diğer yandan saatlik BTC/USD grafiğinde stokastik göstergenin aşırı alım bölgesinden çıkıp, aşağı yönlü dik bir iniş yaptığını görüyoruz. Bu durum BTC için hızlı bir satışa neden olabilir. Bunun yanında RSI, 50 seviyesinin altında ve aşağı yönlü olması, aynı zamanda CCI göstergesinin an itibarıyla aşağı yönlü görünümü bu durumu destekliyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin