Bitcoin 100.000 dolara mı gidecek?: Ünlü isimler yorumladı
Bitcoin 100.000 dolara mı gidecek?: Ünlü isimler yorumladı

Bitcoin 100.000 dolara mı gidecek?: Ünlü isimler yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı (BTC) bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve 14 Nisan Çarşamba günü neredeyse 65.000 $’a yükseldi. Bitcoin’in fiyatı şu anda “mavi gökyüzü bölgesinde” ve piyasa değeri 1,17 trilyon dolar civarında rahat bir şekilde otururken, asıl soru şu – mevcut boğa piyasası bu yıl BTC fiyatını ne kadar yükseltecek?

İşte Bitcoin’e dair ünlü isimlerin tahminleri

Mart ayında, büyük ABD yatırım bankası JPMorgan’daki analistlerin, 130.000 $’lık bir Bitcoin fiyatını izledikleri bildirildi – ancak tahminleri için herhangi bir zaman aralığı belirtilmedi. JPM’nin CEO’su Jamie Dimon, geçmişte Bitcoin eleştirisiyle biliniyor. Bununla birlikte, firmanın kripto projelerine artan katılımı, geleneksel finans sektörü içinde kripto para biriminin artan entegrasyonunu yansıtıyor.

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, firmasının nakit rezervlerini Bitcoin’e çevirmesi ve diğer kurumsal liderlere öncülük etmekle ünlü. Son olarak, MicroStrategy, yazı yazılırken yaklaşık 5.5 milyar dolar değerinde 90.000 BTC’yi elinde tutuyor. Saylor, Mart ayında yaptığı bir röportajda “Bitcoin’in bir milyona … [veya] beş milyona gittiğini görebildiğini” söyleyerek BTC fiyatı konusunda aşırı derecede yükseliş gösteriyor.

Amerikan kripto yatırım fonu olarak 2013 ortalarında başlatılan Pantera Capital, 2021 Eylül ayından önce 115.000 $’lık bir Bitcoin fiyatı öngördü. Pantera’nın çağrısı, şu ana kadar gösterilen Bitcoin’in Stok akış modeline dayanıyor. Pantera’nın çağrısının zamana özgüllüğü ve rasyonel temeli konusundaki şeffaflıkları göz önüne alındığında, bunu en çok düşünülen tahmin olarak kabul ederiz.

Ralliyi destekleyici ekonomik ortam

Tahminler, kim yaparlarsa yapsınlar, Bitcoin’i altı basamaklı bir fiyat seviyesine yükseltmek için yeterli değil. İhtiyaç duyulan şey, ister bireysel yatırımcılar ister büyük kuruluşlar olsun, hevesli alıcılar ve hodlerlar.

İkincisi ile ilgili olarak, MicroStrategy’nin kripto kurumsal kasasına zaten değindik. Belki de Saylor’un binlerce şirket temsilcisine sunduğu tavsiyesini takiben, Time Magazine kısa süre önce kendi Bitcoin’i satın aldıklarını duyurdu.

Dahası, BlackRock ve MasterCard gibi finansal devlerin yakın zamanda Bitcoin’e dahil olduklarını duyurmasıyla, Satoshi’nin icadına yönelik kurumsal iştah konusunda hiç şüphe yok.

Büyük ya da küçük yatırımcıları Bitcoin’e sürükleyen belki de en zorlayıcı neden, yüksek enflasyon beklentisi. Dünya çapındaki merkez bankaları, COVID 19’a yanıt olarak trilyonlarca yeni fiat birimi olmasa da milyarlarca yeni fiat birimi basarken, fiat değerinin düşmesi ve mal ve hizmetlerin artan maliyetleri için ortam hazırlandı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon  indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin