Kripto paralar neden düşüyor?

Bitcoin, 10 ayın düşük seviyesini gördü: Kripto tasfiyesi ise milyar dolarla ölçüldü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde yaşanan finansal çöküş yatırımcıları saf dışı bıraktı. Hisse senetlerinde yaşanan kırılımın daha fazlası kripto endüstrisinde yaşandı. Uzun süre sonra Bitcoin, son 10 ayın en düşük noktasını gördü. Ancak uzman ve analistler daha fazla düşüş olabileceği üzerinde tartışıyor.

Kripto dünyasındaki tartışmalar devam ederken, yatırımcıların varlıkları eriyor. Vadeli işlem açanların ise bu süre içinde şansları neredeyse sıfır. Öyle ki kripto tasfiyesi 1 milyar doları aştı. En çok tasfiye Ethereum tarafında yaşandı.

Yüz binlerce kripto yaıtırımcısı, Bitcoin (BTC) olarak pozisyonlarını tasfiye etti. Kripto para vadeli işlem ticareti ve bilgi sitesi Coinglass’tan elde edilen veriler, kripto varlıklarındaki 1,01 milyar dolarlık yatırımcının pozisyonu son 24 saat içinde silindi.

Kripto tasfiyesi, yatırımcıların sermayesini sıfırladı

Bir sıçrama bekleyen traderlar, geçtiğimiz gün yaklaşık 750 milyon dolar değerinde Long pozisyon tasfiyesine maruz kaldı. Oynaklık, aynı zaman diliminde 200 milyon dolara yakın Short pozisyon silindiği için kriptonun düz bir çizgide düşeceğine dair bahis yapanları da etkiledi. 

Sonuç olarak Coinglass, son 24 saat içinde 250 binden fazla kişinin piyasadan silindiğini söyledi. Bu traderların varlıkları piyasa tarafından Liq oldu. Kripto piyasalarını ele geçiren düşüş momentumu ile 9 Mayıs’ta Ethereum’u (ETH) zamanlamaya çalışan tüccarlar, yaklaşık 340 milyon dolar değerinde 152.380 ETH’ye kadar en büyük tasfiyeyi yaşadılar. 

Bitcoin yatırımcıları da piyasa çöküşünden korunmadı, çünkü piyasa değerine göre önde gelen kripto varlığı 30.290 dolara düşerken, 333.53 milyon dolar değerinde 11.040 BTC kırıldı. Bu seviye ise Temmuz 2021’den bu yana görülmemişti.

Kripto tasfiyesi için üçüncü sırada ise LUNA vardı. Coinglass, geçtiğimiz gün 55 milyon doların üzerinde 1,97 milyon LUNA’nın çıkarıldığını bildirdi.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin