Hong Kong düzenleyicileri, önümüzdeki ay kripto firmaları ve bankaları birleştirebilir

BIS, riski azaltmak için kripto yatırımlarına dair rapor yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yatırımcıları en çok endişe eden zararın büyük olmasıdır. Boğa sezonunda yapılan yatırımlar, ayı dönemi geldiğinde ciddi bir psikolojik baskı uygular. Bu yüzden bazı kötü stratejiler aslında insanlar için tecrübe olarak geri döner. Ancak bu süreyi daha yürütmek mümkün olabilir.

Kripto yatırım için önemli kuruluşlardan biri rapor yayınladı. Özellikle de 2022 yılı baz alınarak hazırlanan rapor, tüm kripto yatırımını ortaya koyuyor. Kuruluş kripto yatırım tarafında yayınladığı rapor daha çok olumsuz içeriklerle dolu olgunu görebiliyoruz.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), 2022’de tanık olduğumuz gibi çöküşlerden kaçınmak için kripto para birimleriyle ilişkili riskleri ele almak için üç olası yaklaşım öneren bir bülten yayınladı.

Kripto yatırımına dair yeni rapor

Küresel bir bankacılık koordinasyon kuruluşu olan BIS, kripto para birimi düzenlemesine yönelik üç yaklaşım önerdiği “Kriptodaki riskleri ele almak: seçenekleri ortaya koymak” başlıklı bir makale yayınladı. 

BIS, FTX’in çöküşünün ardından ortaya çıkan kaostan sonra, düzenleyicilerin artık kriptoyu görmezden gelemeyeceğini savunuyor.

Kripto endüstrisi, geleneksel finans (TradFi) ile aynı güvenlik açıklarının çoğuna maruz kalıyor. Ancak riskler, kripto nüansları tarafından daha da artırılıyor. BIS şu kripto yatırım için şu rapor detaylarını paylaştı:

“Kriptodaki birkaç iş modelinin tamamen saadet zinciri olduğu ortaya çıktı. Bu özellikler, müşterilerin karşı karşıya kaldığı büyük bilgi açığıyla birleştiğinde, yatırımcı korumasını ve pazar bütünlüğünü güçlü bir şekilde zayıflatır.

Kripto dünyasının hedeflenen özelliklerine ve her bir önlemin göreceli etkinliğine bağlı olarak, tek başına veya kombinasyon halinde, yetkililer belirli yasakları, kısıtlamaları ve düzenlemeleri birleştirebilir. 

Örnek olarak, bireysel yargı bölgeleri, enerji yoğun iş ispatı belirteçlerini veya algoritmik stablecoin’lerin dağıtımını yasaklayabilir. TradFi ve kripto arasında köprü oluşturan bazı aracılar da düzenlenebilir. Kriptonun diğer parçaları, bir sınırlama stratejisinin parçası olarak izole edilebilir.”

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin