Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

Bir kötü haber de madencilik tarafından geldi: Asya ülkesi yine Bitcoin madencilerinin tepesine çöktü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın kötü gidişatına Asya ülkesi de yağ sürdü. Piyasa ne zaman aşağı yönlü hareket ederse, Çin hemen ortaya çıkıyor. Kötü haberleri sürekli piyasaya pompalayan ülke, daha fazla korku yaymak istiyor. Bitcoin madenci kozunu yeniden oynadı.

Çin, kripto para biriminin kullanımına ve madenciliğine karşı çıkmasıyla biliniyor. Bir zamanlar bir Bitcoin madenciliği santrali olan ülke, şimdilerde işi yok etme peşinde.

Ekipman ele geçirerek ve elektrik fiyatlarını artırarak kriptoyu ülkeden silmek istiyor. Geçen yıl ülke, çevresel nedenlerle tam teşekküllü bir kripto madenciliği yasağı ilan etmişti. Çin’in birden fazla eyaleti, yetkililer tarafından 3600’den fazla BTC madencilik teçhizatına el konulduğunu bildirdi.

Çin, yasadışı bitcoin madencilerini zorlaştırıyor

Çin’in Guangdong, Heilongjiang ve Shanxi eyaletleri, tam bir yasak uygulamak amacıyla yakın zamanda BTC madenciliğine karışan suçlulara karşı katı önlemler aldı.

Guangdong eyaletindeki Dongguan şehri, yönetiminin Mart ortasına kadar yaklaşık 6.050 denetim gerçekleştirdiğini bildirdi. Şu an itibariyle 24 merkezi maden ocağından ve 35 ayrı madencilik çiftliğinden toplam 2.957 madencilik ekipmanına el konuldu.

Guangdong eyaletindeki başka bir şehir olan Yunfu, ortak bir ekip incelemesinde 554 maden kulesini ele geçirmeyi başardıklarını açıkladı. Bir rapora göre, bitcoin madencilik faaliyeti bir kırtasiye imalathanesinde kurulmuş.

Heilongjiang eyaletindeki Mudanjiang şehri, Bitcoin madenciliği için birçok konut garajının kullanıldığını bildirdi. Yetkililer 60’tan fazla teçhizata ele geçirdi. Ayrıca değeri 300.000 yuan’dan (yaklaşık 47.000$) fazla olan yasadışı elektrik hırsızlığı olduğunu bildirdi. Bir suç çetesinin bu Bitcoin madenciliklerini işlettiği ve onları çalıştırmak için elektrik çaldığı bildirildi.

Shanxi eyaleti, kripto madenciliği çiftliklerine karşı koymak için elektrik fiyatını kilovat başına 1 yuan (0,16 $) artırdığını açıkladı. Bu eylem 10 Mayıs’tan itibaren uygulanacak. Ülke, adeta madencilere savaş açmış durumda. Faaliyet yürüten bireylere hiçbir şekilde göz açtırılmıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin