Bu bilim adamı bakterileri kullanarak Bitcoin fiyatını 25.000 dolar yapıyor!
Bu bilim adamı bakterileri kullanarak Bitcoin fiyatını 25.000 dolar yapıyor!

İlginç bir tahmin: Bir bilim adamı, bakterileri kullanarak Bitcoin fiyatını tahmin ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve diğer sanal para birimlerinin fiyatının gelecekte nasıl gelişeceğini tahmin eden birkaç uzman var. Bazıları geçmişte Tim Draper gibi  gerçekleşen olağanüstü yüksek hedefler belirlediler, ancak bazıları ise piyasanın dinamiklerini tam olarak anlamadılar. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri çok değişken varlıklardır ve fiyatların nasıl gelişeceğini anlamak kolay bir iş değil. Bununla birlikte bir bilim adamı, Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketlerini, bakterileri kullanarak tahmin edebileceğini iddia ediyor. Bu bilim adamı bakterileri kullanarak Bitcoin fiyatını 25.000 dolar yapıyor!

Bu bilim adamı bakterileri kullanarak Bitcoin fiyatını 25.000 dolar yapıyor!

Piyasaları analiz etmenin ve gelecekte nasıl gelişebileceğinin “doğru yolu” bulunmadığını belirtmek önemli. Bunu yapmanın birçok farklı yolu var. Ancak, Bitcoin’in fiyatının diğer biyolojik modellerle benzer şekilde davrandığına inanan bir sosyal bilimci var. Trader’ların biyolojik varlıklar olduğunu varsayabiliriz. İnsanların kararları ve arkasındaki düşünme süreci, beyinde gerçekleşen bir biyokimyasal reaksiyonla ilgili.

Prateek Goorha’nın formülüne göre, Bitcoin grafiği, bakterilerde gözlenebilen üreme modeline benzer: Lag-log-station-death. Detaylı olarak incelersek: üremenin olmadığı ‘lag’ safhası, bölünmenin, yani üremenin en hızlı olduğu ‘log’ safhası, duraklama dönemi ‘station’ safhası ve ölüm dönemi ‘death’ safhası.

Bilim adamları, bakteri modelini matematiksel bir formüle dönüştürdüler

İlk aşamada, bakteriler belirli bir ortamda yeni koşullarla genişler ve adapte olur. İkinci aşama, bakterinin kendisini klonladığı üstel bir büyüme görülür. Bununla birlikte, sınırlı çevre nedeniyle bakterilerin genişlemeye devam edemeyeceği bir an vardır. Bakteriler mevcut kaynakları yedikleri zaman ve daha fazla yiyecek kalmadığında ölüyor.

Bilim adamları, yukarıdaki modeli matematiksel bir formüle dönüştürdüler. Goorha, Bitcoin’in fiyatının şu ana kadar bakteri çoğalmasıyla aynı modeli izlediğini ve değerinin gelecekte de bu şekilde devam edeceğinden emin olduğunu söylüyor. Goorha’ya göre, Bitcoin gelecekte tekrar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilecek. Ayrıca, yeni bir boğa koşusunun, kendini tekrar etmesi durumunda Bitcoin’in 250.000 dolara ulaşacağını söylüyor. Yazım aşamasında, Bitcoin 6.593 dolar civarında işlem görüyor ve piyasa değeri 114 milyar dolar.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin