Binance, rezerv açıklamaya başlıyor: İlk kanıt Bitcoin ile gelecek…

Binance, rezerv açıklamaya başlıyor: İlk kanıt Bitcoin ile gelecek…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX sonrasında merkezi borsaların güvenirliği sorgulanmaya başlandı. İki hafta önce patlak veren olaylarla birlikte yatırımcıların borsalara karşı bir önyargısı oluştu. Bu konuda adım atmak isteyen borsalar ise yeniden yatırımcıların güvenini kazanmak istiyor.

Merkezi borsalardan bazı hamleler gelse de tam olarak istenilen özveriye henüz ulaşılamamış gibi duruluyor. Bu konuda Binance ise önemli bir adım attı. 

Binance, Bitcoin ile başlayarak rezerv kanıtı sistemini piyasaya sürecek. Kripto para borsası, sağlıklı ve çözücü olduğunu göstermek için Bitcoin ile başlayan rezerv kanıtı sistemini yayınlayacak. Daha fazla şeffaf olmak isteyen borsa, yapıcı konumda olmak istiyor.

Binance’ın hamlesi iki hafta sonra geldi

Rakip borsa FTX’in, görünüşte kullanıcı fonlarını diğer daha likit olmayan tokenlarla takas ettikten ve sonunda bir likidite krizine yol açtıktan sonra çökmesinden sadece haftalar sonra geldi. Binance’in amacı, kullanıcılarının varlıklarını, yatırdıkları tokenlarda tuttuğunu göstermek

Binance, Bitcoin için hesap bakiyelerinin ve borsanın Bitcoin rezervlerinin bir anlık görüntüsünü paylaşacak.

İlk gelen bilgilere göre Binance’ın rezervlerinde 582.485 Bitcoin olduğunu iddia edildi. Kullanıcılarının net bakiyesi ise 575.742 BTC. Bu da borsanın 6.743 bitcoin marj imkanı sunuyor. Ayrıca, Binance kullanıcılarının borsada kendi Bitcoin’lerini doğrulamaları için bir bağlantı sağladı.

Binance, önümüzdeki birkaç hafta içinde daha fazla token ve Blockchain ekleyeceğini söyledi. Ayrıca, rezerv kanıtı sistemini kontrol etmeleri ve kullanıcı gizliliğini korurken iddialarının kriptografik kanıtını sağlamak için sıfır bilgi kanıtı teknolojisini uygulamaya koymaları için üçüncü taraf denetçileri dahil etmek istiyor.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin