Binance

Binance, iki ülkeden düzenleyici onayı aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni yıl yaklaşırken, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Kanada düzenleyici otoritelerinden kripto para birimi hizmetleri sunmak için bir MSB lisansı aldı. Aynı gün şirket, Bahreyn merkez bankasından da ilkesel onay aldı.

Binance’a müjde

Kanada Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi (FINTRAC) ile yapılan resmi dosyalamaya göre, borsanın Kanada kolu Binance Canada Capital Markets olarak faaliyet gösterecek. Borsa, döviz ticareti, para transferi ve sanal para birimleri ile ilgilenecektir.

Borsa, 1 Aralık 2021’de yerel bir kuruluş olarak kuruldu ve lisans önümüzdeki dört yıl, yani 31 Aralık 2024’e kadar geçerlidir. Haberlerin ortaya çıkmasının ardından küresel borsanın CEO’su CZ, haberleri doğrulayan bir tweet attı:

Binance için 2021, dünyanın en güçlü düzenleyici otoritelerinden bazılarından kaçınabildiği bir hız treni yolculuğundan farksızdı. Bunun yanında, Borsanın Türkiye şubesi yakın zamanda Mali Suçları Soruşturma Kurulu (MASAK) tarafından 750 bin doların üzerinde para cezasına çarptırıldı.

Bununla birlikte bugün yaşanan başka bir gelişme borsanın, düzenleyicilerin cezalarına rağmen borsanın küresel genişleme konusunda ilerlediğini gösterdi. Kanada’dan MSB lisansı almanın yanı sıra, kripto para borsası bir Körfez ülkesinden de destek aldı.

Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan onay aldı

Binance ayrıca Bahreyn Merkez Bankası’ndan (CBB) bir kripto para birimi hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için prensipte onay aldığını duyurdu. Resmi basın açıklaması, yeşil ışığın, kendisini tamamen düzenlenmiş bir merkezi kripto para borsası olarak kurma amacıyla düzenleyici kuruma yapılan lisans başvurusundan sonra geldiğini belirtti.

Son gelişmeyle birlikte Bahreyn Merkez Bankası (CBB), Orta Doğu Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde dev borsaya yeşil ışık yakan ilk kuruluş oldu. Onayın bir parçası olarak, bankanın yerine getirmesini istediği tüm başvuru sürecini borsanın verilen süre içerisinde tamamlaması gerekecek. Gelişme hakkında konuşan CZ, şunları söyledi:

“CBB, diğerlerinin yanı sıra küresel kara para aklama önleme, terörle mücadele finansmanı, işlem izleme, tüketici koruma standartlarına uyuma odaklanan sağlam bir kripto varlık çerçevesi geliştirmede ilerici bir öncü olmuştur. Banka, güvenli bir şekilde benimsemeyi ve konuşlandırmayı kolaylaştırmak için geleneksel finansal sistemler ile kripto endüstrisi arasında köprü kuran bir referans noktası oluşturuyor.”

Geçen hafta borsa, bir kripto para birimi merkezi geliştirmek için Dubai Dünya Ticaret Merkezi Otoritesi (DWTCA) ile güçlerini birleştirdiğini duyurdu. DWTCA ile Mutabakat Zaptı’nın (MoU) arkasındaki temel amaç, küresel kripto borsasının uzun vadeli ekonomik büyüme sağlamak için bir dijital varlık ekosistemi oluşturma çabalarını hızlandırmaktır.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin