Binance, rezerv açıklamaya başlıyor: İlk kanıt Bitcoin ile gelecek…

Binance düzenleyicilerin hedefinde: SEC Binance.US’i araştırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance bir kez daha düzenleyicilerin hedefinde. Bir rapora göre, küresel borsanın ABD’deki varlığı olan Binance.US, SEC tarafından araştırılıyor. SEC, Binance.US’nin piyasa yapıcı olarak hareket eden iki ticaret firmasıyla ilişkisini inceliyor.

Binance.US, SEC soruşturması altında

Wall Street Journal (WSJ), konuya yakın kaynakların SEC’in kripto borsasının firmalarla olan ilişkisini müşterilere açıklaması konusunda endişeli olduğunu bildirdi.

Bu iki şirket Sigma Chain AG ve Merit Peak Ltd’den oluşuyor. Kurumsal belgelere ve eski yöneticilere göre şirketler, Binance’nin kurucusu Changpeng Zhao’ya ait.

SEC’in soruşturması, ticaret firmalarının borsada kripto para ticareti yapan piyasa yapıcılar olarak tercihli muamele görüp görmediğini araştırıyor. Binance.US web sitesi, bağlı piyasa yapıcıların platformda işlem yapabileceğini açıklıyor.

FTX’in, CEO’su Sam Bankman-Fried’e ait Alameda Research ile olan ilişkisine atıfta bulunan borsa sözcüsü, piyasa yapıcıların hem geleneksel finans hem de kripto borsalarında işlem yapmasının yanlış bir şey olmadığını açıklıyor.

Sözcü, piyasa yapıcı faaliyetlerin hem geleneksel finansta hem de kriptoda standart olduğunu söyledi. Ayrıca, bu faaliyetler, likidite sağlar ve son kullanıcıların yararına sağlıklı, canlı ve verimli bir piyasayı doğrudan destekler, dedi.

Dev kripto borsası daha önce de ABD’de düzenleyici incelemeye tabi tutulmuştu. Geçen yıl, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), yasadışı türev alım satımıyla ilgili endişeler nedeniyle Binance hakkında soruşturma başlattı.

Ayrıca, Adalet Bakanlığı (DOJ) ve İç Gelir Servisi (IRS) de yasa dışı işlemlerin kolaylaştırılması endişeleri üzerine borsayı araştırmıştı. Şirketin CEO’su Changpeng Zhao, borsadaki herhangi bir suistimal iddiasını reddetti.

SEC’in yaptırım eylemleri hala eleştirilerle karşı karşıya

SEC, kripto endüstrisindeki düzenleyici çabalarını düzenlemek için elinden geleni yapıyor. Geçen hafta bir yaptırım eyleminde, kripto kredi platformu BlockFi, SEC ve diğer devlet düzenleyicilerine uzlaşma olarak 100 milyon dolar ödemek için bir anlaşmaya vardı.

SEC, Gemini ve Celcius dahil olmak üzere diğer kripto kredi platformlarına ve borsalarına da odaklanıyor.

Bununla birlikte, SEC, kripto endüstrisini hedef alan çoklu yaptırım eylemleri nedeniyle eleştiriliyor. Güvenlik düzenleyicisine karşı ses çıkaran eleştirmenlerinden biri, komisyon üyelerinden biri olan Hester Pierce oldu.

Pierce, BlockFi ile yaptığı uzlaşma anlaşması üzerine SEC’e seslendi ve anlaşmanın düzenleyici bir netlik getirmediğini ve platformun avantajına olmadığını belirtti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin