Binance

Binance davası: Kripto para piyasası değerinin yüzde 10’u artık ‘menkul kıymet’ olarak adlandırılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC, Binance’e karşı açtığı son davada 10 yeni kripto tokenini “kripto varlık menkul kıymetleri” olarak listeleyerek bu tür kripto tokenlerinin toplam sayısını 61’e çıkardı. SEC, 10 yeni kripto tokenını “kripto varlık menkul kıymetleri” olarak listeledi.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymet olarak tanımlanan toplam kripto para birimi sayısı, düzenleyici kurumun işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’e karşı son davasını açmasıyla 61’e yükseldi.

Binance – SEC davasının sonuçları

Dün açılan son davada SEC, Binance’i menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla suçladı. Menkul kıymet sınıflandırmasına Binance Coin [BNB], Binance USD [BUSD], Solana [SOL], Cardano [ADA], Polygon [MATIC], Cosmos [ATOM], The Sandbox [SAND], Decentraland [MANA], Axie Infinity [AXS] ve Coti [COTI] olmak üzere 10 kripto para birimini dahil etti.

Tüm tokenlar kararın hemen ardından tökezledi.

SEC’in “kripto varlık menkul kıymetleri” kapsamı artık 100 milyar doların üzerindeki tokenleri ya da basın zamanında 1,09 trilyon dolar olan toplam kripto piyasası kapitalizasyonunun yaklaşık yüzde 10’unu kapsıyor.

Kripto piyasasının toplam piyasa değeri de bir gün içinde yüzde 3,5 düşüşle 1,09 milyar dolara geriledi.

Kaynak: CoinMarketCap

SEC’in belirli bir tokenı menkul kıymet olarak adlandırmaya karar vermesi, brokerları bu tokenı sunma konusunda isteksiz hâle getirebileceğinden, bu da likiditesini ve fiyatını düşürebileceğinden, bu kripto endüstrisi için önemli bir gelişmedir.

Binance
Kaynak: Coinglass

Coinglass’ın verilerine göre, yatırımcılar son 24 saat içinde 297 milyon doların üzerinde zarara uğradı. Binance, bu dönemde 97,45 milyon dolarla en büyük fon likidasyonuna tanık oldu.

SEC’in eylemi düzenleyici netliğe yol açacak mı?

SEC’in, varlıkların SEC’in iddia ettiği gibi menkul kıymetler mi yoksa CFTC’nin kontrolü altına girecek emtialar mı olduğu konusunda başka bir düzenleyici kurum olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile mücadele ettiği unutulmamalıdır.

SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin [BTC] hariç neredeyse her kripto para biriminin bir menkul kıymet olduğuna inandığını birçok kez beyan etti. Intelligencer dergisine verdiği bir röportajda, bu tokenlerin:

“Menkul kıymetlerdir çünkü ortada bir grup vardır ve halk bu gruba dayalı olarak kar beklemektedir.”

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, mart ortasından bu yana ilk kez 26.000 doların altına düşerek bir gün içinde yüzde 3,82’lik bir düşüş yaşadı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin