featured

Binance bu 14 işlem çiftinin listeden kaldırıldığını duyurdu: Yatırımcılar ne yapmalı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance, bazıları BNB ve BUSD ile bağlantılı olmak üzere 14 fiat işlem çiftini platformundan kaldıracağını duyurdu. Borsa, çiftleri 14 Haziran’da başlaması planlanan üç aşamada kaldıracak.

Binance çiftleri nasıl kaldıracak?

Geçtiğimiz hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa’nın (SEC) kendisine karşı dava açmasının ardından manşetlere çıkan borsa, etkilenen spot çiftler için bir kaldırma programı yayınladı.

  • Saat 03.00’te (UTC): BIFI/BUSD, DASH/BNB, FIO/BUSD, GAL/BNB, ILV/BNB, KLAY/BNB
  • Saat 06.00 (UTC): LIT/ETH, MC/BNB, MINA/BNB, MLN/BUSD, ONE/ETH, OXT/BUSD
  • Saat 08.00’de (UTC): PEOPLE/BNB, PEOPLE/ETH, QNT/BNB, WAXP/BNB, XTZ/ETH, ZEC/BNB, ZRX/ETH

Firma, kullanıcılara işlemlerini sonlandırmadan önce çiftler için ticaret botlarını güncellemelerini veya iptal etmelerini tavsiye etti.

“Kullanıcılara, olası kayıpları önlemek için ticaret botları hizmetlerinin durdurulmasından önce ticaret botlarını güncellemeleri ve/veya iptal etmeleri şiddetle tavsiye edilir.”

Borsa, işlem çiftlerini neden iptal ettiğini söylemeyi reddetti, ancak müşterilerin etkilenen kriptoları mevcut diğer çiftlerle işlemeye devam edebileceğini doğruladı.

Çiftlerin kaldırılması SEC suçlamalarının arka planında gerçekleşti

Haber, SEC’in geçen hafta dava açmasının ardından borsanın 8 milyar dolarlık çıkış kaydetmesiyle geldi. Binance CEO’su Changpeng Zhao 10 Haziran’da attığı tweette bazı üçüncü tarafların çıkışları bağlamından kopararak sunduğunu söyledi. Zhao, üçüncü tarafların arbitraj tüccarlarının neden olduğu keskin fiyat düşüşlerini çıkış olarak yanlış kategorize ettiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca girişleri de dikkate almıyorlar.

Binance
Kaynak: CryptoQuant

Binance.US, yalnızca kripto para birimlerine odaklanan bir iş modeli benimsemek için dolar çekme ve yatırma işlemlerini de askıya aldı. Bundan önce, borsa 100’den fazla işlem çiftini kaldırdı. Kısa süre önce SEC başkanı Gary Gensler’in 2019’da Binance danışmanlık rolü için başvurduğunu iddia ederek SEC’in davasına karşı çıktı.

Eski SEC uyum yetkilisi John Reed Stark, Twitter’da yetkililerin yakında Binance’i cezai olarak suçlayacağını öngördü.

“Benim görüşüme göre ABD [Adalet Bakanlığı] SEC, CFTC ve çok sayıda muhbir/ihbarcı ile birlikte çalışıyor ve düşecek bir sonraki balta Binance ile ilgili cezai suçlamaların dosyalanması veya mühürünün açılması olacak.”

Stark, SEC’in borsalar üzerindeki son baskısı karşısında kripto topluluğunu borsalardan sermaye çekmeye çağırdı.

Binance, SEC’in saldırı yüzeyini azaltmak için işlem çiftlerini kaldırıyor olabilir!

Bianance

eToro salı günü ABD’li müşterilerin ALGO, MANA, DASH ve MATIC’te yeni pozisyon açamayacağını duyurdu. Duyuru, SEC’in Binance’e karşı açtığı davada birden fazla kripto varlığını menkul kıymet olarak belirlemesinin ardından geldi. Ardından şöyle bir açıklama yapıldı.

“eToro, hızla gelişen düzenleyici ortamın ışığında sunduğumuz kripto varlıklarını gözden geçiren bir çerçeveye sahiptir. Son gelişmeler nedeniyle, ABD müşterileri için kripto teklifimizde bazı değişiklikler yapacağız.”

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir