featured

Balinaların Bitcoin’e olan ilgisi azalırken, popüler analist boğa rallisi için gerekli olan tek koşulu açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, balinaların ilgisini kaybettiği için bugün bir düşüş daha yaşadı. Bitcoin için 1 milyon dolar değerindeki balina işlemleri, Aralık 2020’den bu yana en düşük aktivite olarak kaydedildi.

BTC fiyatı düşmeye devam ederse, büyük cüzdan yatırımcıları tarafından yapılan işlemlerdeki artış, varlıkta büyük bir boğa koşusunun sinyalini verebilir.

Bitcoin fiyatı, üst üste yedinci gününde de düşüşünü sürdürdü. Balinaların BTC token’ına olan ilgisi azaldıkça, değeri 1 milyon dolar veya daha yüksek olan büyük hacimli işlemler tarihi bir düşüş yaşadı. Eğer fiyat düşmeye devam ederse, balina işlemlerinde bir artış, varlık için tarihsel olarak yükseliş sinyali olabilir.

Balina aktivitesi, bir koşulda boğa rallisine işaret edebilir

Bitcoin ağının büyük cüzdan yatırımcıları ve faaliyetleri, genellikle varlığın fiyatını etkiledi.  Santiment’ten alınan verilere göre, BTC’nin değişken fiyatları, azalan balina ilgisiyle örtüşüyor.

Aşağıdaki grafikte, BTC fiyatı ile 1 milyon dolar veya üzerindeki işlemler arasında bir korelasyon var. Santiment’teki analistler, BTC fiyatının düşmeye devam etmesi ve balina işlemlerinin hızla artmasının piyasa değerine göre en büyük varlık için tarihi bir yükseliş sinyali olacağına inanıyor.

Bitcoin

Piyasa liderinin keskin fiyat düşüşüne rağmen, sahipleri kayıplarını koruyor. BTC oynaklığı, son zamanlarda en düşük seviyesine geriledi.

Bitcoin hodler’ları, realize edilmemiş kayıplarda 8 milyonluk BTC rekorunu ellerinde tutuyor. Zincir üstü analitik firması Glassnode’dan alınan veriler, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli sahiplerin her zamankinden daha fazla realize edilmemiş kayıplara sahip olduğunu gösteriyor.

Bu, Bitcoin’in devam eden ayı piyasasında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Uzmanlar bir BTC rallisi beklediğinden, balina etkinliği ve büyük hacimli işlemler kripto para birimlerinde bir kırılmayı tetikleyebilir.

Bitcoin Ocak 2023’te ayı piyasasının dibini bulabilir

Bir kripto analisti ve yatırımcısı olan RektCapital, Bitcoin’in son Göreceli Güç Endeksi’ni (RSI) değerlendirdi. Momentum göstergesi, varlıktaki potansiyel trend dönüşlerini belirlemek için kullanılır. RSI kısa süre önce aşırı satım bölgesine girdi. Bu, uzun vadeli yatırımcılar için büyük boyutlu Yatırım Getirisi ile tarihsel olarak bir tersine dönüş ve toparlanmadan önce gelen bir işarettir.

Bu alandaki geçmişteki geri dönüşler, Ocak 2015, Aralık 2018 ve Mart 2020’deki BTC fiyat rallilerini içerir. Yani temelde tüm ayı piyasalarındaki dip seviyelerini temsil eder. Analist, piyasa değerine göre bir numaralı kripto para biriminin şu anda makro yükseliş sapması oluşturmak için ilk dibini aradığını savunuyor.

Teknik analist, BTC’nin Ocak 2023’e kadar döngünün dibine vurabileceğine ve daha sonra yeni yüksekler için harekete başlayabileceğine inanıyor.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin