Ayı piyasasına rağmen Bitcoin Google aramaları şaşırtıcı şekilde artıyor!

Ayı piyasasına rağmen Bitcoin Google aramaları şaşırtıcı şekilde artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kötü piyasa koşullarına rağmen Bitcoin Google aramaları oldukça iyimser tablo çiziyor. Hatta insanlar dünya genelinde daha fazla ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz ayı piyasalarında daha çok unutulan piyasa, 2022 yılında öyle olmadığını gösteriyor.

Geçen yıl boyunca, Bitcoin’e (BTC) ilgi arttı. Kripto para birimi, önemli düzeltmelerin yanı sıra tüm zamanların en yüksek seviyesi ile karakterize edilen dalgalı fiyat hareketlerini kaydetti. Varlığın şu anda yüksek oynaklık göstermesine rağmen, bir sonraki fiyat hareketiyle ilgili spekülasyonlar arasında.

Yabancı kaynaklar tarafından elde edilen veriler, 12 Haziran 2022’de sona eren hafta itibarıyla, Google Arama’nın “Bitcoin” anahtar kelimesine olan ilgisinin arttığını gösteriyor.

Bitcoin Google son 12 ayın zirvesinde 

Lider kripto para birimi arama hacminde geçen seneye göre daha iyi bir tablo çiziyor. Bitcoin Google araması 100’lük bir popülerlik puanı ile 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 27 Haziran 2021’de sona eren haftada bu puanlama  74’te kalmıştı.

Özellikle El Salvador, 100 ile Bitcoin’e en fazla ilgi gösteren ülke sayısında lider. El Salvador’u takip eden ülke ise Hollanda. 3. sırada ise sürpriz olmayan bir ülke var. Bitcoin Google aramasında Nijerya 26 puanla üçüncü sırada. Dördüncülüğü 3 farklı ülke paylaşıyor. 22 puan ile Türkiye, İsviçre ve Avusturya 4. sırada yer alıyor. 

Bitcoin’e artan ilgi için itici güçler

Bitcoin ile ilgili aramalardaki bir artış, son aylarda tüm kripto para birimi sektörünün piyasa değerinin tarihi seviyelere düşmesiyle aynı zamana denk geldi. Çoğu durumda, Bitcoin aramaları ile varlıkların fiyat hareketi arasında, faiz artışının fiyata yansıdığı bir korelasyon vardır.

Ek olarak, Bitcoin Google aramalarının sayısı genellikle merak veya tartışma anlarında yükselir. En son fiyat hareketinden önce, Bitcoin bir yıldan fazla bir süredir ilk kez 20.000 dolar seviyesinin altına düşmüştü. Bu da ilgiyi artırdı.

Sonuç olarak, varlığa olan ilgi, kaybetme korkusu (FOMO) başladıkça artan yatırımcı ilgisi olarak görülebilir. Bitcoin fiyat düzeltmesinin ardından, daha fazla insan genellikle yeni bir ralliden kâr elde etmek için dahil olmaya çalışıyor.

El Salvador, Bitcoin aramalarında lider

Google Arama trendinden El Salvador, ülkenin tarihi Bitcoin yasal ihale ilanıyla bağlantılı olarak önemli bir hacim kaydederek öne çıkıyor. Bildiriden bu yana, hükümet sahiplenmek adına adımlar atmasına rağmen, benimsenme henüz belirlenmedi.

Bu nedenle, Google arama verileri, stratejinin çalışmayabileceğine dair artan endişeler arasında gerçek benimseme resmini özellikle sunmuyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin