Bitcoin yükselişi için kilit seviyeler! İşte bundan sonra neler beklenebilir?
Bitcoin yükselişi için kilit seviyeler! İşte bundan sonra neler beklenebilir?

Bitcoin yükselişi için kilit seviyeler! İşte bundan sonra neler beklenebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) kritik 20.000 dolar seviyesinin altına düştükten sonra, piyasa kripto para biriminin bir sonraki fiyat hareketine odaklandı.

Genel piyasa fikir birliği, BTC 20.000 dolar seviyesinde destek bulamazsa, bunun 15.000 dolara doğru daha fazla piyasa çöküşüne yol açabileceği yönünde. Diğer taraftan, lider kripto para birimi 20.000 doların üzerinde bir toparlanma yaparsa yeni bir ralli için yer açabilir.

Son 24 saatte BTC, yaklaşık %4 oranında yükseldi ve 20.500 dolardan işlem görüyor. Kazançlara rağmen, varlığın henüz düşüş kanalından çıkmadığına dair endişeler var.

En son BTC fiyat düşüşü, varlığın 200 haftalık hareketli ortalamanın (MA) altında haftalık bir mum kapanışı oluşturmasına neden oldu. Bitcoin bu seviyeye en son ulaştığı zaman, hem kripto hem de hisse senedi piyasalarının pandeminin ekonomik etkisine tepki gösterdiği Mart 2020’deydi.

Bitcoin 200 haftalık MA’nın üzerine çıkabilir

Analiste göre, Bitcoin’in uzun bir yükseliş koşusu için destek görevi görecek olan 200 haftalık hareketli ortalamayı geri alması gerekiyor.

Bitcoin, 17.500 dolardan yükselişin devam etmesi için 200 haftalık MA’yı destek olarak geri almalıdır. Aksi takdirde, BTC, şimdiye kadar ilk kez 200 haftalık MA’nın altında dibe vuran Birikim Aralığını oluşturabilir”

Bu seviye tarihsel olarak güçlü bir destek seviyesi olarak hareket etti. Örneğin, önceki ayı piyasalarında oluşan düşükler 200-MA bölgesinde meydana geldi.

Bitcoin’in bir sonraki hareketi, varlığın 200-MA civarında nasıl performans gösterdiğine göre belirlenebilir.

Bitcoin, 200-MA’nın kısa bir süre altına düşme ve ardından yukarı yönlü bir yörüngeye girme konusunda tarihsel bir eğilime sahiptir.

Uzmanlardan BTC fiyat hedefi

Bu, Bitcoin’in daha fazla düşüşe yönelebileceğine inanan piyasa uzmanlarının görüşlerine aykırı. Ekonomist Peter Schiff, yaygın kripto piyasası satışlarının Bitcoin sıfıra ulaşana kadar devam edeceğine inanıyor. Piyasa patlamasının gecikmiş bir balon olduğunu belirtiyor.

Teknik analizin yanı sıra ekonominin durumu gibi diğer faktörler de BTC’nin bir sonraki yaklaşımını belirleyecek. Federal Rezerv, faiz artırımı ilan ederek yüksek enflasyonu dizginlemek için harekete geçtiğinden, kripto piyasasındaki çöküş daha geniş piyasa ile ilişkilendirildi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin