Axie Infinity CEO'su hakkında şok iddia: Hack saldırısı sırasında merak uyandıran cüzdan hareketi!
Axie Infinity CEO'su hakkında şok iddia: Hack saldırısı sırasında merak uyandıran cüzdan hareketi!

Axie Infinity CEO’su hakkında şok iddia: Hack saldırısı sırasında merak uyandıran cüzdan hareketi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg, Axie Infinity CEO’sunun platforma yönelik büyük hack’i açıklamadan önce 3 milyon dolar değerinde AXS’yi taşıdığını söyledi. Ronin Network’e yapılan son saldırının ardından, Axie Infinity’nin kurucu ortağı ve CEO’su Trung Nguyen’in, şirket hack saldırısını açılmadan önce Axie Infinity’nin yerel tokeni olan 3 milyon dolar değerindeki AXS’i kripto borsası devi Binance’e taşıdığı bildirildi.

28 Temmuz 2022 Perşembe günü Bloomberg’e göre, olağandışı büyük işlem ilk olarak Nguyen’in fon hareketleri “Asobs” adlı bir YouTube oyun kanalı tarafından keşfedildi. Asobs daha sonra bulgularını Bloomberg ile paylaştı ve bu da zincir üzerindeki verileri doğrulama için Axie Infinity’nin arkasındaki şirket olan Sky Mavis’e gösterdi. Sky Mavis, 3 milyon dolarlık AXS tokenini Binance’e taşıyan cüzdanın Nguyen’e ait olduğunu gerçekten doğruladı.

Cüzdan hareketinin amacı neydi?

Bu arada Sky Mavis sözcüsü Kalie Moore, Axie Infinity CEO’sunun şirketin likidite sağlaması için fonları kripto borsasına aktardığını ve aynı zamanda short yatırımcıların token satışlarının önüne geçmek için bu hamleyi yaptığını söyledi.

“O zamanlar (Sky Mavis), Binance’de sahip olduğumuz daha fazla AXS’nin pozisyonumuzun ve seçeneklerimizin daha iyi olacağını anlamıştık. Bu bize gerekli sermayeyi güvence altına almak için farklı seçenekler izleme esnekliği sağlayacaktır. Kurucu Ekip, resmi Axie cüzdanlarını takip eden short yatırımcıların satışlarının önüne geçmek için bu cüzdandan aktarmayı seçti.”

Asobs aynı zamanda diğer fon hareketlerini de gördü. Bu transferler, Axie ile bağlantılı olduğuna inanılan cüzdanlardan yapıldı, ancak Sky Mavis, cüzdanların diğer çalışanlara ait olup olmadığını doğrulamadı. Daha önce bildirildiği üzere, Axie Infinity’nin Ronin Network’ü 23 Mart’ta bir ihlal yaşadı ve yaklaşık bir hafta sonra keşfedildi. Hacker, o sırada 600 milyon doların üzerinde değere sahip kripto para çaldı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin