Avustralya vergi dairesi Bitcoin yatırımcılarını hedefliyor
Avustralya vergi dairesi Bitcoin yatırımcılarını hedefliyor

Avustralya vergi dairesi Bitcoin yatırımcılarını hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ATO (Avustralya vergi dairesi), kripto para birimlerine yapılan yatırımlardaki vergi boşluklarını kapatma girişimlerinde bulunmaya başlıyor.

Kripto paralar, birçok gideri ve yanlış kullanımlarının yanı sıra çok ilgi gören bir alan.

H&R Block’un vergi komitesinden sorumlu yöneticisi olan Mark Chapman, gazetecilere verdiği demeçte “sistematik istismar” gördüğünü söyledi.

Yetkililer, kripto para yatırımcılarını araştırmak için veri eşleştirme tekniklerini uyguluyor. Bunun için 100 noktalı kimlik kontrollerini kullanacaklarını belirtti. Konu, mevcut düzenlemelerden farklı olarak “karanlık bir alan”. Chapman şöyle konuştu:

Birçok insan vergi yükümlülüklerinin farkında değiller. Kripto para, vergi konusunda vahşi bir alan. Ancak yatırım yapmaya bağlı olarak sermaye kazançlarını ve gelir vergisini doğuran potansiyel vergi yükümlülüklerinin bulunduğunun farkında olmak çok önemli.

Avustralya vergi dairesi bir rehber yayınlamıştı

ATO, konuyla ilgili olarak bu yılın başında bir rehber verdi. Belgede, kripto para (özellikle Bitcoin), para veya döviz olarak görülmüyor; sermaye kazançları vergisine tabii bir varlık olarak görülüyor.

Geçenlerde Avustralya’da ayrıca kripto gelişmeleri yaşandı. Bu ayın başlarında banka CBA, kredi kartlarıyla kripto para satın almayı yasakladı. Bununla birlikte, haberlerin hepsi olumsuz değil. Ocak ayında Brisbane havaalanı dünyanın kriptolarını kabul eden ilk havaalanı oldu.

Avustralya kripto para vergilerinin kontrolünü sıkılaştırmak için yalnız değil. Yakın tarihli bir rapor, ABD’deki kripto kullanıcılarının %0,04’ünün vergilerini ödediğini tespit etti. Araştırılan 250.000 Amerikalı’nın %57’si vergilerin kripto işlemlerine uygulanabileceğini kabul etti.

Bu gibi istatistikler görünmeye başlayınca, vergi denetimini sıkılaştırmak için tüm dünyadaki yetkililerin harekete geçebileceğini görebiliyoruz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin