Avrupa’da CBDC kullanımı beklenenden erken gelir mi?
Avrupa’da CBDC kullanımı beklenenden erken gelir mi?

Avrupa’da CBDC kullanımı beklenenden erken gelir mi? İki Avrupa ülkesi test etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fransa Merkez Bankası, İsviçre Ulusal Bankası (SNB) ve Uluslararası Ödemeler Bankası, sınır ötesi ödemelerde büyük çaplı merkez bankası dijital para birimi uygulamasını test etti. Proje, dağıtık defter teknolojisini kullandı ve özel firmaların yardımıyla gerçekleştirilen testler başarıyla sonuçlandı.

CBDC testi başarıyla sonuçlandı, yetkililer sonuçlardan memnun

Fransa, İsviçre ve Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) para otoriteleri tarafından yürütülen bir deney, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) finansal kurumlar arasındaki uluslararası ödemeler için etkin bir şekilde kullanılabileceğini kanıtlamış oldu.

Bankalar, yakın zamanda tamamlanan Project Jura’nın, büyük çaplı euro ve İsviçre frangı CBDC’lerinde döviz işlemlerinin uzlaştırılmasının yanı sıra, Fransız ve İsviçre finans kurumları arasında tokenize edilmiş euro cinsinden bir Fransız ticari senedinin çıkarılması, aktarılması ve kullanılmasına odaklandığını açıkladı.

Deneme, Fransa ve İsviçre’deki ticari bankalar arasında üçüncü bir tarafça işletilen ve gerçek değerli işlemlerle tek bir dağıtılmış defter platformunda büyük çaplı euro ve İsviçre frangı CBDC’lerinin doğrudan transferini içeriyordu. Accenture, Credit Suisse, Natixis, R3, SIX Digital Exchange ve UBS özel şirketleri ile işbirliği içinde yürütülmüştür.

Ödemelerin dijitalleşmesi için önemli bir adım atıldı

Ortaklara göre, düzenlenmiş yerleşik olmayan finansal kurumlara merkez bankası parasına doğrudan erişim sağlayarak toptan CBDC ihraç etmek bazı politika sorunlarını gündeme getiriyor. Bunları ele almak için, merkez bankalarına üçüncü taraf platformlarda büyük çaplı CBDC ihraç etme konusunda güven vermesi beklenen alt ağlar ve çift yetkili imzası kullanan yeni bir yaklaşım benimsediler. BIS İnovasyon Merkezi başkanı Benoît Cœuré şunları söyledi:

“Jura Projesi, iyi tasarlanmış bir büyük çaplı CBDC’nin uluslararası finansal işlemler için güvenli ve tarafsız bir uzlaşma varlığı olarak kritik bir rol oynayabileceğini doğrulamaktadır. Ayrıca, merkez bankalarının ve özel sektörün yeniliği teşvik etmek için sınırlar arasında nasıl birlikte çalışabileceğini de gösteriyor.”

Banque de France vali yardımcısı Sylvie Goulard, “Jura, toptan CBDC’lerin uluslararası işlemlerin önemli bir yönü olan para birimi ve sınır ötesi ödemeleri nasıl optimize edebileceğini gösteriyor” dedi.

Toptan CBDC deneyi, Bank of France tarafından geçen yıl başlatılan bir dizi denemenin parçası ve SNB’nin Helvetia Projesi kapsamında gerçekleştirilen testlerin devamı niteliğinde. Merkez bankaları, bunun G20’de sınır ötesi ödemelerle ilgili devam eden çalışmalara da katkıda bulunduğunu belirtirken, geniş kapsamlı bir CBDC ihraç etmek için kendi taraflarında bir plan olarak görülmemesi gerektiğini de belirttiler.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin