featured

AVAX stake oranı yüzde 50’ye ulaştı! Altcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX’ın stake oranı %50’ye ulaştı. Bu yüzden Avalanche fiyatı kripto para piyasasında en istikrarlı performans gösteren altcoin’lerden bir tanesi oldu.

WuBlockchain raporlarına göre, Avalanche ağının stake oranı %50’yi aştı. Stake yapan yatırımcıların çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunuyor ve ağı doğrulamak için Amazon Bulut Hizmetlerini kullanıyor.

Analistler bu oranın artmasıyla birlikte AVAX fiyatında bir yükseliş yaşanacağını söylüyor. Doğrulayıcı düğümlerin toplam %64,5’i Amazon Bulut Hizmetleri tarafından desteklenirken, diğer yarısı Digital Ocean, Heinzner Onli ve Contabo gibi daha küçük sağlayıcılar tarafından destekleniyor. Şaşırtıcı bir şekilde Google LLC, sağlayıcıların dağıtımının %5’ini bile kapsamamaktadır.

AVAX

 

Ülke bazında ikinci olan ise Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri olan Almanya. Almanya, tüm doğrulayıcıların yaklaşık %25’ini içeriyor.

Bir AVAX doğrulayıcısı olmak için, kullanıcıların bakiyelerinde şu anda yaklaşık 142,000 dolar değerinde en az 2,000 adet token olması gerekir. Temsilciler için gereksinim daha mütevazı bir sayı olarak 25 adet AVAX’tır.

Doğrulama için fon yatırmak için minimum süre iki hafta iken maksimum süre ise bir yıldır. Aynı gereksinimler delegasyon için de uygundur. Delegasyon ücreti oranı ise %2’dir.

Doğrulayıcılar için ana tehlike, işlemleri tersine çevirememektir. Bu nedenle her düğüm için başlangıç ​​parametrelerini değiştirmenin bir yolu yoktur. İşlemi imzaladıktan sonra, kullanıcılar hisseyi erken kaldıramaz, bahis tutarını veya ödül adresini değiştiremez.

AVAX fiyat hareketi

AVAX topluluğunun son derece gelişmiş stake yapısı ve yüksek katılımı sayesinde, varlığın fiyatı genel olarak piyasadan daha iyi performans gösteriyor. Altcoin, ocak ayından bu yana %17 oranından fazla değer kazanırken Solana gibi benzer varlıklar ise %12 oranında düşüş kaydetti.

Bu yazının yazıldığı sırada AVAX 71 dolardan işlem görüyor. Altcoin, şubat ayından bu yana mevcut olan aralıkta hareket etmeye devam ediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin