featured

Bu altcoin’ler patlamaya hazır! Kriptolarda ayı piyasası yaşanırken satın alınacak en iyi 3 altcoin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası şu anda ciddi bir düzeltme yaşıyor. Piyasa lideri olan Bitcoin fiyatı, şu anda 40,000 dolar seviyesini kırabilmek için bazı zorluklarla mücadele ediyor. Özellikle merkez bankalarının kilit faiz oranlarında olası bir artış ve Ukrayna’daki savaş gibi dış faktörler, piyasayı olumsuz etkiledi. Ancak 2022 yılında tekrar yükseliş gelebilir. Bu yüzden bu yazıda 2022’de patlayabilecek ilk 3 altcoin’den bahsedilecektir.

2022 yılında kripto para piyasası yeniden yükselişe geçebilir mi?

Son birkaç ayda, piyasa lideri olan Bitcoin ve altcoinler keskin bir şekilde düşüş yaşadılar. Son haftalarda bu düşüşün birkaç belli nedeni vardı. İşte bu nedenler:

Yeni virüs varyantının Aralık 2021 tarihinde keşfedilmesi piyasada aşırı hasara neden oldu.

Güçlü enflasyon nedeniyle merkez bankalarının kilit faiz oranlarını yükseltmek istemesi yatırımcıların risk almak istememelerine sebep oldu.

Ukrayna’daki savaş, fiyatların dünya çapında piyasaların düşmesine neden oldu. Bu, kripto para birimlerine de zarar verdi.

Sonuç olarak ise son 3 ayda kripto para piyasasında ağır kayıplar yaşandı.

Öte yandan, Bitcoin ve altcoin’lerin yeniden yükselebileceğine dair işaretler var. Bu işaretler:

Ukrayna’daki savaşın olası bir sonu veya en azından durumun hafifletilmesi ile küresel piyasalar tekrar yükselecektir. Böylece kripto para birimleri de tekrar yükselmelidir.

Pandemi sona eriyor, bu da piyasaları daha da yukarı itmeli.

Bitcoin ağ temelleri artıyor. Bu, dış faktörler zayıfladığı için bir boğa piyasasının işaretidir.

Blockchain’in adaptasyonu artıyor. Bu da düzeltme hareketlerinin ardından altcoin fiyatlarının yükselmesine yardım edecektir.

2013 sonlarında ve 2017 yıllarında kripto piyasasında meydana gelen büyük parabolik boğa koşusu 2021’in sonlarında gerçekleşmedi. Genişletilmiş Bitcoin döngüleri teorisine göre, bu 2022 yılında gerçekleşebilir.

Kripto paralar ayı piyasasında iken satın alınabilecek en iyi 3 altcoin

#1 Cardano (ADA)

Cardano’nun ADA token’ı neredeyse tüm diğer kripto para birimleri gibi, son 3 ayda çok fazla değer kaybetti. Altcoin 2021 yazının sonlarında, kripto para birimini piyasa değeri ile 3. sıraya yükselmesine neden olan mükemmel bir koşu yaşadı. Ama şimdi bu yazının yazıldığı sırada ADA 0,79 dolardan işlem görüyor.

altcoin ADA

Cardano, belki de kripto para piyasasındaki teknik olarak en karmaşık blockchain’dir. Teknik dehayı yüksek işlem hızları ve akıllı sözleşme işlevleriyle birleştirir.

Bu, Cardano blockchain’inin merkezi olmayan finansal ürünlerin (DeFi) ve değiştirilemez token’ların (NFT’ler) temelini oluşturabileceği anlamına gelir. Cardano, “Ethereum katili” olarak anılır. Bilimsel ilkelere göre daha da geliştirilmiştir. 2022 yılında Cardano, ölçeklenebilirliği büyük ölçüde artırması gereken Basho geliştirme aşaması nedeniyle başka bir büyük sıçrama yapabilir.

#2 Polkadot (DOT)

Polkadot, Solana ve Terra gibi kripto para birimlerindeki keskin artışlar ve keskin düzeltme hareketleri nedeniyle son birkaç aydır sessiz kalan başka bir altcoin’dir. DOT token’ı, piyasa değerine göre kripto para piyasasında genel sıralamada 11. kripto para birimidir. Polkadot bir ağ olarak muazzam bir potansiyele sahiptir.

Polkadot, “Blockchains İnterneti” olmayı planlıyor. Blockchain hakkında özel olan şey, farklı blockchain ağları arasında bağlantılar oluşturabilen “parachainler”dir. Sonuç olarak Polkadot, kripto para piyasasında ve gelecekte Web 3.0 projesinde bir devrim yaratabilecek potansiyele sahiptir.

#3 Terra (LUNA)

Terra (LUNA), piyasadaki en ilginç kripto para birimlerinden biridir. Terra Network’te stablecoin’lerin fiyat istikrarı algoritmalar ile sağlanmaktadır. Bu da, stablecoin’leri fiziksel para birimi desteğinden bağımsız hale getirir. Terra, bu öncülde gelişen bir ekosistem inşa etmek istiyor.

Terra platformunun yerel token’ı LUNA olarak bilinir. LUNA token’ı, stablecoin’lerin fiyat istikrarını sağlar. Bununla birlikte, “gerçek” bir kripto para birimi olarak LUNA, zaman içinde fiyatı artabilir ve bu da yatırımı ilginç hale getirir.

Terra, yenilikçi konseptiyle DeFi sektöründe büyük ilerleme kaydediyor. DeFi’deki “Toplam kilitli değer”e göre şu anda Ethereum’un arkasında 2 numara olarak bulunuyor. Bu nedenle Terra (LUNA), 2022 yılında en umut verici altcoin’lerden biridir.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin